ANM: Prognoza meteo, vremea în weekend (14 iulie, 15 iulie, 16 iulie)

În weekend vremea va deveni în general instabilă.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă. După-amiaza și seara, în zona de munte, dar și în nordul, centrul și estul țării, iar noaptea în nord-vest, unde vor fi unele înnorări, însă doar izolat averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în prima parte a zilei, în est și în sud-est. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă; maxime cuprinse între 22 și 32 de grade și minime între 5...6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 17...19 grade în Delta Dunării.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28...29 de grade, iar cea minimă de 14...16 grade.

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în continuare în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în zonele de deal și de munte, dar și în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 7...8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19...20 de grade pe litoral.

În Bucureşti, vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice se vor menține apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Îndeosebi în a doua parte a intervalului, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

Duminică, valorile termice se vor menține în jurul celor normale specifice perioadei. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi mai ales la începutul intervalului, în regiunile estice, la deal și la munte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel