EXCLUSIV  ANM, prognoza meteo: VREMEA de CRĂCIUN în București și-n țară

ANM, prognoza meteo. VREMEA de CRĂCIUN în București și-n țară De Crăciun, vom avea vreme de primăvară. 

În București, acest weekend (23-24 decembrie) se anunță cu temperaturi maxime de 6-7 grade Celsius și cu cer parțial înnorat. Luni, 25 decembrie, în ziua de Crăciun, norii nu-și vor face apariția, iar temperatura maximă va fi de 10 grade Celsius. Încă de la primele ore ale dimineții, vom avea temperaturi pozitive în Capitală în ziua de Crăciun. Vremea frumoasă continuă toată săptămâna viitoare în Capitală, unde vor fi maxime de 7-9 grade Celsius, dar vor apărea și norii. Ziua de 25 decembrie este singura zi a săptămânii viitoare fără nori, iar temperatura maximă va fi cea mai ridicată din această perioadă. 

În țară, temperaturile vor fi tot ridicate. Meteorologul ANM Alina Șerban a spus, pentru DCNews că în această perioadă, în România vor fi temperaturi cu 10 grade Celsius peste normalul perioadei.  

[citeste si]

”Vremea se va încălzi treptat, astfel încât în ziua de Crăciun va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 8 grade în interiorul arcului carpatic și mai ridicate de atât în regiunile extracarpatice, undeva între 10 și 13, poate chiar 14 grade. Putem spune că acestea sunt valori cu mult mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, când ar fi trebuit să înregistrăm pe timpul zilei între 1 grad chiar în depresiuni până spre 3-4 grade în partea de sud a teritoriului. Temperaturile ce se estimează a se înregistra în 25 decembrie vor fi cu până la 10, chiar și ușor peste 10 grade mai ridicate decât ceea ce ar fi fost normal pentru această perioadă. Valul de aer cald va staționa și-n următoarele zile: 26, 27 decembrie. Abia din 28 se întrevede un semnal de ușoară schimbare a vremii, când un front atmosferic va determina precipitații în mai multe regiuni din țară. Mai putem spune că-n ziua de Crăciun precipitațiile vor fi foarte puține, în special în nordul și-n centrul teritoriului, acestea vor fi sub formă de ploaie și doar în zonele montane de lapoviță și ninsoare." a spus Alina Șerban, meteorolog ANM de serviciu, pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel