ANM, prognoza meteo. Meteorolog: Vine un ciclon foarte activ

ANM, prognoza meteo
ANM, prognoza meteo

ANM, prognoza meteo. Un reprezentant al ANM vine cu vești rele pentru următoarele 48 de ore.

ANM, prognoza meteo. Meteorologul de serviciu de la ANM a declarat, miercuri, la Antena 3, că România se va afla în următoarele ore sun influența unui ciclon foarte activ. În multe zone de deal și de munte, zăpana va dispărea și vor apărea ploile.

Intensificări ale vântului de 60-80 km/h

"Este o prognoză destul de grea pentru următoarele 24-36 de ore, pentru că țara noastră se va afla sub influența unui ciclon foarte activ din zona Mediteranei și așa cum se întâmplă de obicei, cele mai expuse zone sunt regiunile sudice, estice, inclusiv zonele deluroase și montane din acest zone. Spun că este o prognoză grea și pentru că ne aflăm la două mase de contact cu proprietăți diferite, un aer foarte rece undev în extremitatea de nord  Moldovei și unul mai cald care deja în acest moment determină temperaturi de 10-12 grade în sudul Dobrogei. Prin urmare, vom avea precipitații sub toate formele, dar să o luăm pe rând pe mai multe zone. Codul galben este valabil pentru mai multe zone, pentru Munții Banatului, Carpații Meridionali, Carpații de Curbură, în special la altitudini mai mari de 1500 de metri, ne așteptăm să ningă, să predomine nisorile, local abundente și intensificări ale vântului de 60-80 de kilometri la oră viscolind și troienind zăpada, în timp ce la altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, ceea ce va favoriza topirea stratului de zăpadă existent", a declarat meteorologul de serviciu. 

Citește și: ANM, prognoza meteo. Cod Galben de vreme severă până vineri, în mare parte din țară

Vremea în Moldova și în Muntenia

"Și Moldova este sub cod galben pentru că în mare parte din această zonă vor fi perioade în care va ninge și aici local, însemnat cantitativ și se va depune un strat nou de zăpadă. În extremitatea sa sudică, sud-estică vor fi și precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului. Și mai este un cod galben pentru partea de sud, în special în zona deluroasă, și anume a Olteniei și a Munteniei unde ne așteptăm la precipitații sub formă de ploaie.", a mai spus meteorologul. 

Citește și: Vouchere culturale 2019. Cât valorează și cum pot fi folosite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel