ANM, prognoza meteo. Coduri de viscol în mai multe județe

ANM, prognoza meteo. Mai multe atenționări de cod galben și portocaliu au fost emise cu puțin timp în urmă. Sunt vizate mai multe județe.

ANM, prognoza meteo. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi dimineaţa atenţionări nowcasting Cod portocaliu de viscol pentru trei judeţe şi Cod galben pentru alte şapte judeţe, valabile pe parcursul următoarelor ore.

ANM, prognoza meteo. Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, pentru zona de munte a judeţelor Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, la altitudini de peste 1.800 de metri, a fost instituit Cod portocaliu ca urmare a intensificărilor vântului, temporar cu viteze de peste 110 -120 km/h, şi ninsorii slabe, puternic viscolită, ce determină diminuarea vizibilităţii sub 50 metri.

ANM, prognoza meteo. Sub Cod galben se vor afla, până la 11:00, judeţele Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş Severin şi Suceava, zona de munte, unde se vor semnala intensificări ale vântului ce vor avea la rafală viteze de 70-80 km/h şi izolat 90 -100 km/h, precum şi zăpadă spulberată şi izolat ninsoare viscolită, determinând scăderea vizibilităţii
sub 50 de metri.

ANM, prognoza meteo. Fenomen similare se vor semnala, până la ora 12:00, şi în zona de munte a judeţelor Braşov şi Sibiu.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel