EXCLUSIV  ANM, prognoza meteo. Cod portocaliu: Elena Mateescu anunţă fenomene severe

Directoarea Agenției Naționale de Meteorologie anunță fenomene severe în sud și în sud-estul țării. Se anunță și 80 de litri pe metru pătrat.

Directoarea generală a ANM a anunțat, la Interviurile DCNews, ce se va întâmpla în sudul și sud-estul țării până mâine la ora 21.00. În acest moment, s-a emis deja Cod galben de precipitații. "Până mâine seară la ora 21.00, pentru regiunile din partea de sud-est, partea de est și nu în ultimul rând și zonele montane vor fi în continuare cantități de precipitații cu caracter torențial care să se situeze în limite cuprinse între 20-25 de litri pe metru pătrat, pe arii restrânse 30-40 de litri pe metru pătrat, perioade de instabilitate atmosferă acentuată în care ploile cu caracter torențial să fie însoțite în continuare de intensificări ale vântului, care, la nivel local, să aibă aspect de vijelie și nu în ultimul rând căderi de grindină", a declarat Elena Mateescu

Tulcea şi Constanţa, sub Cod portocaliu

Situaţia este şi mai gravă în Dobrogea, unde se anunţă rupere de nori. "Din această după-amiază și până mâine seară la ora 21.00, zona Dobrogea, respectiv județele Constanța și Tulcea se vor afla sub incidența unei averizări meteorologice de Cod porotcaliu pentru că în această zonă este posibil să înregistrăm 40-50 de litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse 70-80 de litri pe metru pătrat", a mai spus Directoarea ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel