ANM, prognoza meteo. Cod Galben în weekend, alertă de vreme rea - HARTA

Irina Constantin / 02 aug 2019 / 16:15

Weekend-ul este sub Cod Galben de vreme rea. Este alertă meteo în toată țara. 

Alertă meteo de Cod Galben din această seară 

 

În această seară, de la ora 21:00, este Cod Galben de cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Alerta meteo este valabilă până sâmbătă, 3 august, la ora 09:00. 

(w670)

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, vestul și nordul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.” anunță meteorologii. 

ANM notează că în seara zilei de vineri astfel de fenomene se vor semnala temporar și în regiunile estice și sud-estice, însă pe arii mai restrânse.

Vreme rea sâmbătă, avertizare meteo

 

Sâmbătă, de la ora 09:00, intră în vigoare o nouă avertizare meteo, valabilă până sâmbătă, la ora 21:00, de cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

(w670)

”În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei și local în zona montană vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.” anunță meteorologii, care mai notează că pe parcursul zilei de sâmbătă (03 august), local în Oltenia și în sud-vestul Munteniei temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 50...60 km/h .