Urmărește emisiunea live


ANM, prognoza meteo: Cod Galben în 18 județe. Schimbare radicală de vreme

ANM a emis, astăzi, o informare meteo și o atenționare de Cod Galben de averse, răcire a vremii, vânt puternic. 

INFORMARE METEO

De la ora 13:00 a intrat în vigoare informarea meteo de averse torențiale, răcire a vremii, intensificări temporare ale vântului, valabilă până mâine, la ora 21:00. 

”În zonele de munte, precum și în Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat vor fi intervale de timp în care va ploua, iar aversele vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20...25 l/mp. Vremea va fi rece pentru această perioadă în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45...55 km/h, iar pe crestele înalte de peste 65 km/h.” precizează ANM. 

COD GALBEN

(w670)

De la ora 15:00, intră în vigoare un Cod Galben valabil până sâmbătă, la ora 10:00. 

”În intervale scurte de timp sau prin acumulare, în județele Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Botoșani, Iași, Suceava, Bistrița Năsăud, Maramureș, Covasna și în zona deluroasă și montană a județelor Bacău, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Prahova și Satu Mare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 50 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.” subliniază ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel