ANM, prognoza meteo. Cod Galben de VISCOL

ANM a emis în această dimineață o avertizare meteo de viscol. 

Este Cod Gaben în zona de munte a județului Prahova. Tocmai ce a intrat în vigoare la ora 08:00 și este valabil până la ora 10:00. La altitudini de peste 1800 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 70-80 km/h. Ninsoarea viscolită va determina o vizibilitate scăzută. 

[citeste si]

În același timp sunt în vigoare două alerte meteo. 

Una este valabilă până la ora 18:00. Este Cod Galben de ploi moderate cantitativ, precipitații mixte, predominant ninsori la munte și intensificări ale vântului în Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15-20 l/mp și pe arii restrânse 25-30 l/mp. În Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va semnala polei. În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 50-55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum și pe litoral, vor fi rafale de 60-70 km/h.

Până la ora 13:00, este Cod galben de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel