ANM, NOI ALERTE. Vreme DEOSEBIT de rece, zăpezi și lapoviță

ANM a emis în această dimineaţă două noi alerte. Potrivit meteorologilor, vântul şi căderile de zăpadă vor continua în estul României, în timp ce toată ţara va fi lovită de un val de frig, cu îngheţ şi brumă la sol.

Cod galben în data de 21 aprilie pentru intervalul 9-14. Fenomene vizate sunt  intensificări ale vântului, ninsori şi strat de zăpadă. În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55...65 km/h, precum și la munte, unde se vor depăși 70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

În Moldova și în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei vor fi precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de precipitații de 15...20 l/mp.

Codul galben de intensificări ale vântului, ninsori şi strat de zăpadă, este valabil în 17 judeţe.

Atenţionarea cod galben vizează judeţele Suceava, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galaţi, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Brăila şi Tulcea.

Pentru intervalul 21 aprilie, ora 09 – 22 aprilie, ora 09.++, fenomene vizate sunt brumă și îngheț la sol, vreme deosebit de rece. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile. În noaptea de vineri spre sâmbătă (21/22 aprilie) temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă în cea mai mare parte a ţării și, local, îngheţ la sol.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel