ANI sesizează DNA. Se cere cercetarea unui fost consilier din Ministerul Dezvoltării

ANI
ANI

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat DNA cu privire la săvârşirea de către Mădălin Adrian Iscru, fost consilier personal la cabinetul unui secretar de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a infracţiunii asimilate faptelor de corupţie şi fals în declaraţii, în legătură cu mai multe contracte finanţate prin PNDL.

Conform unui comunicat al ANI, "Mădălin Adrian Iscru a ocupat funcţia de consilier personal la cabinetul secretarului de stat din cadrul MDRAP în perioada 1 august - 1 octombrie 2018. La data de 23 august, societatea comercială Siluan Proiect SRL, în cadrul căreia Mădălin Adrian Iscru avea calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a încheiat cu Primăria Comunei Casimcea, judeţul Tulcea, două contracte de prestări servicii în valoare totală de 45.771 lei. Cele două contracte au fost finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de MDRAP".

ANI susţine că, "deoarece prin deţinerea funcţiei şi exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul MDRAP Mădălin Adrian Iscru a avut acces la informaţii privind procesul de utilizare a fondurilor de către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Locală, finanţat de MDRAP, rezultă indicii temeinice privind săvârşirea de către acesta a infracţiunii asimilată faptelor de corupţie 'folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii'. Mai mult, indiciile au la bază şi demersurile efectuate de către Mădălin Adrian Iscru, în sensul preluării unei societăţi comerciale, SC Hercinic SRL, care în perioada 2016 - 2017 avea zero profit, 10 lei cifră de afaceri şi zero angajaţi".

Ce transmite ANI

"Astfel, la patru zile după încetarea funcţiei de consilier, SC Hercinic SRL încheie contracte prin PNDL cu mai multe unităţi administrativ-teritoriale. În perioada 05 octombrie - 28 decembrie 2018, SC Hercinic SRL a încheiat 53 de contracte cu 9 unităţi administrativ-teritoriale, în valoare de aproximativ 13.479.950 lei, finanţate prin PNDL. De asemenea, Mădălin Adrian Iscru a deţinut în perioada 3 decembrie 2018 - 4 ianuarie 2019 şi calitatea de consilier onorific al ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", precizează ANI.

"De asemenea, în speţă s-au conturat şi indicii privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât în declaraţiile de interese depuse de către Mădălin Adrian Iscru la numirea şi la încetarea din funcţia de consilier personal, el nu a menţionat calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator la SC Siluan Proiect SRL, societate care a încheiat contracte cu o unitate administrativ-teritorială prin PNDL.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010, cu modificările și completările ulterioare. Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare", transmite ANI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel