ANI, anunțul care vizează mii de firme. O lege critică a fost adoptată

Agenția Națională de Integritate (ANI) a făccut un anunț care vizează toate firmele care fac afaceri cu statul.

ANI a anunţat că, luni, a fost promulgată Legea privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Potrivit unui comunicat al ANI, actul normativ reglementează, prin instituirea unui mecanism de verificare ex-ante, denumit Sistemul Prevenţie (PREVENT), prevenirea conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Sistemul va funcţiona pe baza datelor înscrise în formularele de integritate, înregistrate în SEAP, cu ocazia derulării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică şi prelucrate de inspectorii de integritate în condiţiile legii.

Autorităţile contractante au obligaţia de a asigura completarea şi actualizarea formularului de integritate, de la publicarea în SEAP a documentaţiei de atribuire, pe tot parcursul derulării procedurii şi până la publicarea anunţului de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Formularul de integritate este accesibil, în format electronic, autorităţilor contractante şi se completează în SEAP.

Partea tehnică a fost finalizată încă de anul trecut, urmând ca aceasta să fie operaţionalizată în termenele prevăzute de lege, respectiv la 8 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia art.13, art.14, alin.(3) şi (4) şi art.15, care intră în vigoare la 3 zile de la publicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel