Urmărește emisiunea live


ANI: 15 aleşi locali, în incompatibilitate sau conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a 15 foşti şi actuali aleşi locali. 

Ilie Lăzărescu, primar al comunei Cornea, judeţul Caraş-Severin, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 15 iunie 2016 - 4 ianuarie 2018, deoarece a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică, potrivit unui comunicat al ANI.

* Ion Lixandru, primar al comunei Lădeşti, judeţul Vâlcea, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, deoarece a exercitat, în intervalul 18 iunie 2012 - 20 august 2018, activităţi remunerate în calitate de medic veterinar.

* Ion Cosmin Popescu, viceprimar şi consilier local în comuna Huşnicioara, judeţul Mehedinţi, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local în data de 23 iunie 2016 prin care a fost ales viceprimar, încălcând dispoziţiile legale.

* Aurel Gherghescu, viceprimar al comunei Măluşteni, judeţul Vaslui, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 aprilie 2015 - 3 noiembrie 2016, întrucât a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de titular întreprindere individuală.

* Constantin Lazăr, fost viceprimar al comunei Vadu Săpat, judeţul Prahova, a fost declarat de ANI în incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan, în perioada 2 iulie 2012 - 27 iunie 2016, funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale.

* Nicolae Coznean, fost viceprimar al comunei Zagon, judeţul Covasna, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 20 august 2016 - 30 iulie 2017, deoarece a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator la o societate comercială. În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, după ce Nicolae Coznean nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în anii 2016 şi 2017 funcţia de administrator la societatea comercială.

* Constantin Deleanu, consilier local în comuna Cristian, judeţul Braşov, a fost declarat de ANI în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local, în temeiul cărora între comuna Cristian şi Asociaţia Clubul Sportiv Inter Cristian, în cadrul căreia Constantin Deleanu deţine calitatea de membru fondator, s-au încheiat contracte - cadru de finanţare nerambursabilă pentru activităţi de interes local, în valoare de 400.000 lei.

* Marin Radu, consilier local în oraşul Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece o firmă unde acesta era acţionar şi administrator - preşedinte al Consiliului de Administraţie - a încheiat şi derulat contracte comerciale de furnizare produse cu Primăria municipiului Roşiorii de Vede şi cu cinci instituţii subordonate Consiliului Local, în valoare de 692.707 lei.

* Teodor Parasca, consilier local în comuna Mişca, judeţul Arad, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 noiembrie 2013 - 24 iunie 2016, deoarece a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului. * George Daniel Ciobanu, fost consilier local în municipiul Giurgiu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 23 iunie 2016, deoarece a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi funcţia de inspector superior în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu.

* Costel Guţă, fost consilier local în oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 iulie - 21 octombrie 2016, întrucât a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului. * Petre Constantinescu, fost consilier local în comuna Icoana, judeţul Olt, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 7 noiembrie 2016 - 26 iunie 2017, deoarece a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat în cadrul aparatului propriu al Consiliului Local.

* Florin Constantin Perju, fost consilier local în oraşul Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 24 iunie - 26 iulie 2016, când a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi pe cea de administrator în cadrul Primăriei.

* Emil Nicolae Muntean, fost consilier local în oraşul Cugir, judeţul Alba, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 10 iunie 2017 - 30 octombrie 2018, deoarece a exercitat funcţia de consilier local simultan cu cea de director general, respectiv administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, în cadrul a trei societăţi comerciale, care au ca acţionar unic/majoritar Consiliul Judeţean Alba.

* Felician Mihai Gherăescu, consilier local în comuna Oţeleni, judeţul Iaşi, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, deoarece exercită, începând cu data de 17 octombrie 2016, atribuţii de primar interimar simultan cu funcţia de consilier local. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel