Anglia. Catedrala din Rochester, transformată în teren de golf. Reacțiile britanicilor - video

Catedrala Rochester teren de golf FOTO Facebook Catedrala Rochester
Catedrala Rochester teren de golf FOTO Facebook Catedrala Rochester

Catedrala din Rochester din Anglia a înregistrat o creștere de 100% a vizitatorilor de când a amplasat,  în această vacanță de vară, un teren de golf în biserică, potrivit BBC. Însă, unii britanici nu văd cu ochi bun acest demers, pe care îl consideră o profanare.

În primele sale 16 zile, din 27 iulie până la 11 august, au fost 13.000 de vizitatori la catedrală, față de 6.500 în aceeași perioadă din anul precedent.  Episcopul anglican de la Rochester, Philip Hesketh, a declarat ca fiind „extraordinară” creșterea numărului de vizitatori. „Zilnic, avem între 250 și 300 de tineri care vin și iubesc această catedrală.”  a mai spus Hesketh. Reverend Matthew Rushton, Catedrala Rochester a declarat că: „În urmă cu un an, am avut o întâlnire a catedralelor în Manchester şi Arhiepiscopul de Canterbury a lansat o provocare, anume să ştim cum să ne distrăm în catedrale. Şi despre asta e vorba, să aducem mai mulţi oameni aici.”  

Dacă unii britanici privesc cu ochi buni această deschidere non-conformistă a bisericii către societate, alții privesc cu scepticism și consideră basfemii, considerând că desacralizează interiorul unui lăcaș de rugăciune și meditație.  „Unii oameni au spus că aceasta este o profanare. Nu o vedem deloc ca o profanare. Este consacrarea de către Dumnezeu a tot ceea ce este bun în viață. Oamenii au spus că se vor întoarce [la închinare]” a adăugat episcopil Philip Esketh.

Unii britanici consideră aceste acțiuni drept o profanare

Reverendul  dr. Gavin Ashenden, fost capelan al reginei, a criticat dur demersul pentru „introducerea bisericii ca loc de distracție și divertisment”. El a spus: „Lucrul care îi face pe oameni să vină la biserică este atunci când s-au îndrăgostit de Dumnezeu și, în acest moment, credem că s-au îndrăgostit de golf, ceea ce nu este același lucru”.

Terenul de golf a fost o idee comună cu Rochester Bridge Trust și este conceput pentru a încuraja tinerii să învețe mai multe despre inginerie. Pe lângă creșterea numărului de vizitatori, catedrala a înregistrat o creștere de 22% a numărului de lumânări aprinse și mai multe persoane care participă la „de obicei puțin populatele” cântări religioase derulate sâmbătă seara în catedrală.

Catedrale transformate în baruri, magazine sau restaurante

Un proiect iniţiat la sugestia Arhiepiscopului de Canterbury le-a permis clericilor din mai multe catedrale britanice să amenajeze spaţii nonconformiste în interiorul lăcaşelor de cult. Între timp, în Catedrala Norwich din estul Angliei, reprezentanții bisericii au amplasat în fața altarului un carusel. Nu mai este niciun secret faptul că zeci de biserici din Anglia au fost transformate, in ultimii ani, in baruri, locuinte sau supermarketuri, chiar daca activitatile comerciale nu par a avea nicio legatura cu cele sfinte. Având în vedere declinul religiei, costurile întreținerii clădirilor istorice în care lumea venea de obicei să se roage au devenit greu de suportat, iar pentru a nu fi lăsate în paragina, ele au fost dărâmate sau transformate în localuri, magazine, restaurante, baruri, biblioteci sau moschei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel