EXCLUSIV  Angi Șerban, întrebări pentru Tommy Tomescu. CONTROVERSE la protest: Am rămas blocați când am auzit

Protest 10 august 2019
Protest 10 august 2019

Angi Șerban a vorbit cu DCNews după mitingul de pe 10 august 2019, dezvăluind întrebările pe care le are pentru Tommy Tomescu, organizatorul protestului din weekend.

„Noi am discutat cu organizatorul cu o seară înainte de protest. Ei au susținut o conferință de presă la sediul PMP. Acolo, cineva din delegație a spus, la un moment dat, că cei de la #Rezist nu sunt bineveniți în Piață. Și atunci pe social media au început oamenii să se inflameze destul de tare. Au avut loc tot felul de discuții. Probabil, în urma acestora, organizatorul a decis să mă sune", a spus Angi Șerban, marți, pentru DCNews, precizând că în lunile premergătoare protestului nu a fost contactată de acesta. „Nu m-a contactat nici măcar o dată. După acele discuții de pe social media, probabil s-a gândit că ar fi bine să-mi dea un telefon”, a adăugat ea.

De asemenea, Angi Șerban a dezvăluit, pentru DCNews, ce nu a spus în conferința de presă organizată luni. „Noi am stabilit să facem o întâlnire civilizată în cadrul căreia să discutăm și să clarificăm anumite aspecte ce au fost aruncate în spațiul public de către el și echipa sa, dar și să vedem care e planul pentru ziua de 10 august. Nu mi s-a părut că a vrut să colaboreze cu noi, avea deja planul făcut. La întâlnire au participat și doi oameni din echipa sa, care au susținut că sunt ținuți în beznă, în sensul în care nici măcar nu știu care e programul pentru protest, că el decide cam singur. La acea întâlnire, organizatorul mi-a comunicat că a făcut un disclaimer pe pagina lui cu privire la afirmația pe care o făcuse altcineva din echipa sa despre mișcarea #Rezist. Din discuțiile cu el, am aflat ce voia să facă pentru scenă la protest. Când a spus că vrea să aducă o cântăreață de muzică populară, i-am explicat că noi cunoaștem destul de bine dinamica mișcării #Rezist și că s-ar putea să fie elemente care să provoace disensiuni. Oamenii nu erau obișnuiți să fie o scenă și să li se impună niște lideri. Nu a vrut să colaboreze pe această temă. În replică, ne-a spus că noi nu știm să protestăm ca în Vest, că nu vrem să evoluăm și că ne place să stăm în mocirlă.

L-am întrebat ce reprezintă pentru el 10 august și a spus că e o celebrare a activismului din ultimii doi ani în România. Am rămas blocați când am auzit. I-am spus că, pentru noi, 10 august reprezintă nenorocirea petrecută în 2018, încălcarea multor drepturi. Ce s-a întâmplat atunci a fost oribil! A replicat că nu a fost prezent anul trecut la protest. Nu am reușit să ajungem la o înțelegere. Nu cred că este ok să ascultăm muzică populară în ziua în care noi comemorăm 10 august, nu celebrăm, așa cum voia el”, a spus Angi Șerban.

Totodată, a adăugat: „Eu nu am fost de față la momentul cu platforma și Mălin Bot și nici la momentul huiduielii din Piața Victoriei. Când veneam în marș spre Piața Victoriei, oamenii au venit să-mi spună că nu își doresc scena. Ei confundau lucrurile: credeau că noi am colaborat cu organizatorul, dar, de fapt, nu aveam nicio legătură. În cele din urmă, după ce a fost huiduit, a venit la mine să mă întrebe ce să facă mai departe. Am hotărât împreună să oprim scena, sunetul și, în felul acesta, s-au terminat disensiunile. Doar că apoi am citit un comunicat de presă care a fost unul destul de surprinzător pentru noi. Sunt mulți factori pe care noi nu îi cunoaștem. Înțelesesem că voiau să urce pe scenă să prezinte, pe lângă cele 75 de revendicări pentru Diaspora, și portofolii, anumite realizări pe care ei le-au avut. Ce să facă mai departe cu acele portofolii nu știm. Mi s-a părut că ne-a vorbit de sus. Când a trecut prin valul acela de huiduială (n.r. la protest), ne-a cerut ajutorul, iar eu l-am ajutat.

„Indiferent de cine făcea chemarea la protest, oamenii oricum veneau”


Nu a scos nimeni oamenii la protest, așa cum domnul Tomescu a menționat în comunicatul de presă. Oamenii au venit pentru că era 10 august. Indiferent de cine făcea chemarea la protest, oamenii oricum veneau. 10 august este pentru noi o zi cu o încărcătură emoțională puternică. Vreau să-i spun domnului Tomescu că oamenii au venit pentru că au trecut prin momente îngrozitoare anul trecut.

Nu i-a impus nimeni că trebuia să discute sau să ceară voie cuiva. I-am spus doar că, atunci când vii să organizezi un protest, mai ales că nu ai mai organizat unul în România, cred că ar ajuta mult dacă ai discuta cu oamenii care s-au implicat deja în acest sens. Nu i s-a spus niciodată de ce nu ne-ai întrebat pe noi”, a precizat Angi Șerban, adăugând ulterior: „Cei care protestau au refuzat apa oferită de Primăria București. I-am comunicat și acest aspect domnului Tomescu, care a considerat că nu e vreo problemă și că cele 10.000 de sticle oferite de PBM vor fi binevenite într-o zi toridă. Primăria și-a făcut reclamă cu ocazia aceasta, iar gestul de a pune la dispoziție apă pentru protestatari este unul în premieră. Nu s-a mai întâmplat vreodată să vină cu o astfel de propunere”.

Angi Șerban, întrebări pentru Tommy Tomescu

„Sunt întrebări la care domnul Tomescu nu ne-a răspuns. Mai departe, oamenii cer răspunsuri de la noi și nu le putem livra pentru că domnul Tomescu refuză să colaboreze”, a continuat Angi Șerban, care își dorește răspunsuri la următoarele întrebări:

„Care este sursa de finanțare a protestului, dacă vrea să ne spună? Nouă, la întâlnirea de dinainte, ne-a zis că sunt banii dânsului. Mi-e greu să cred.

Cu cine a colaborat? Vreau să știu de ce domnul Mihail Neamțu părea că se pregătește să urce pe scena de la protest?

De ce de jur împrejurul scenei erau persoane de la extrema dreaptă destul de exaltate? A fost prima dată când am văzut. Cumva, aveau legătură cu ce urma să se întâmple pe scenă?

Să ne spună dacă, într-adevăr, a dat Jandarmeriei acea listă cu oameni care nu aveau voie să intre în Piață, pentru că despre Sandu Matei a recunoscut deja. Să ne spună dacă mai erau și alte persoane și dacă nu voia să primească oamenii care veneau de la marș, pentru că a existat această discuție că ar fi vrut să blocheze tot marșul, dar ar fi renunțat la idee", a spus, pentru DCNews, Angi Șerban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel