Angela Merkel vrea 1 milion de staţii de încărcare pentru maşinile electrice până în 2030

Eduard Pascu / 03 noi 2019 / 16:39

Cancelarul Angela Merkel a declarat că vrea ca în Germania să fie create 1 milion de staţii de încărcare pentru maşinile electrice până în 2030, înaintea unei întâlniri pe care urmează să o aibă luni cu reprezentanţi ai puternicei industrii auto, transmite dpa, anunță Agerpres.

În viitor, mobilitatea ar trebui să fie "respectuoasă faţă de mediu, flexibilă, echitabilă din punct de vedere financiar şi confortabilă", a declarat Merkel în intervenţia sa video săptămânală, difuzată duminică.

La întâlnirea de luni seară cu reprezentanţii industriei auto, Merkel va discuta şi despre promovarea modalităţilor de transport în care nu sunt folosiţi combustibili fosili. O posibilă măsură o reprezintă subvenţii mai mari la achiziţionarea de maşini electrice, costurile urmând să fie acoperite de industria auto şi de guvern.

Executivul german a anunţat anterior că actualele subvenţii pentru cei care cumpără maşini electrice vor fi extinse şi vor creşte valoric. Extinderea reţelei de staţii de încărcare pentru maşini electrice le va oferi consumatorilor încredere să cumpere astfel de maşini, a declarat Merkel.

Impactul trecerii la producţia de maşini electrice asupra angajaţilor în industria auto va fi un alt subiect de discuţie la întâlnirea de luni, a mai adăugat cancelarul german. 

Vezi și: Cancelarul german Angela Merkel a promis un miliard de euro Indiei