Angela Merkel-Vladimir Putin, întâlnire, duminică, la Moscova. UPDATE: Primele declarații

Angela Merkel face, duminică, o vizită la Moscova. Cancelarul german se va întâlni cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

UPDATE: "Trebuie să ne asigurăm că acordul de la Minsk este în continuare implementat. Integritatea teritorială a Ucrainei trebuie restabilită. Trebuie să facem tot ce putem pentru a găsi o soluţie paşnică, o soluţie prin intermediul dezbaterilor şi discuţiilor la toate conflictele. Diplomaţia este calea cea mai importantă în acest caz. Sunt de părere că preşedintele rus are influenţă asupra separatiştilor din Ucraina şi sper să obţinem astfel o încetare a focului", a declarat Angela Merkel, cancelar german. 

UPDATE: "Am avut de învățat din experiențe amare și situații dificile, iar acum trebuie să depășim una dintre acestea prin mijloace diplomatice și pașnice", a spus Angela Merkel referindu-se la actuala criză din estul Ucrainei, după ce a depus o coroană de flori la Mormântul soldatului necunoscut de la Moscova. Ea a menționat: "Este bine că avem ocazia de a discuta despre integritatea teritorială a Ucrainei". 

Președintele rus Vladimir Putin a declarat: "Cu cât mai repede aceste probleme nu vor mai afecta relațiile bilaterale, cu atât mai bine". 

Angela Merkel va depune o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut, în memoria militarilor care şi-au pierdut viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial. 

Ulterior, cei doi lideri vor discuta la Kremlin. Principala temă va fi criza ucraineană. Pe agendă sunt anunțate și probleme cu privire la cooperarea ruso-germană. Ei vor susține o conferință de presă comună la finalul întâlnirii. 

Angela Merkel a refuzat invitaţia liderului de la Kremlin la parada fastuoasă care a avut loc, sâmbătă, de Ziua Victoriei. S-a alăturat liderilor europeni ce au boicotat evenimentul pe fondul implicării Moscovei în criza ucraineană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel