Angela Merkel trasează sarcini. Ordine din spatele ușilor închise

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vrea să grăbească ritmul reformelor în cadrul Uniunii Europene.

Germania doreşte planificarea mai rapidă a reformelor Uniunii Europene, a declarat, marţi, cancelarul Angela Merkel, după un discurs al preşedintelui francez Emmanuel Macron în Parlamentul European, informează DPA, citată de Agerpres. "Până în iunie vom găsi soluţii comune cu Franţa. Nu mă îndoiesc aproape deloc că vom putea alcătui un pachet puternic", a adăugat ea, referindu-se la summitul UE din iunie ca ţintă pentru o aşa-numită foaie de parcurs a reformelor.

[citeste si]

Putere de convingere

Într-o şedinţă cu uşile închise cu parlamentarii CDU, Merkel a afirmat că extinderea rolului Mecanismului European de Stabilitate pentru constituirea unui Fond Monetar European necesită amendamente la tratatele UE. Potrivit relatărilor de la întrunire obţinute de DPA, cancelarul a obţinut un sprijin puternic pentru punctele sale de vedere, care contravin celor exprimate de Comisia Europeană. Comisia consideră că este posibil să nu fie necesare modificări ale tratatelor, reaminteşte DPA.
Merkel, care conduce cu o mână forte, dar cu mănuși de catifea, a insistat că fondul european propus ar trebui constituit de statele membre şi nu ar trebui să fie o nouă instituţie europeană asupra căreia Comisia să aibă o influenţă decisivă.

Macron nu e dirijor

Reformenele propuse de Macron au fost primite cu prudență sau chiar respinse de parlamentarii din coaliția guvernamentală. Ministrul german de finanţe Olaf Scholz a declarat ziariştilor că nu toate sugestiile lui Macron trebuie implementate. CSU, puternicul aliat din Bavaria al CDU, nu acceptă ideea unui ministru de finanţe european şi nici un ajutor de şomaj la nivelul întregii Uniuni, a arătat marţi Alexander Dobrindt, unul din liderii formaţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel