Angela Merkel - Klaus Iohannis, convorbire telefonică

Cancelarul german Angela Merkel a discutat la telefon, vineri, cu preşedintele Klaus Iohannis, ocazie cu care şi-a exprimat susţinerea pentru lupta împotriva corupţiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului federal german, Steffen Seibert, potrivit Agerpres.

"În ceea ce priveşte situaţia politică internă din România, cancelarul l-a asigurat pe preşedintele ţării de deplina susţinere pentru continuarea luptei împotriva corupţiei. O încetinire a ritmului luptei împotriva corupţiei şi relativizarea statului de drept şi a reformelor nu ar fi un semnal pozitiv", se arată în comunicatul citat.

De asemenea, în cadrul discuţiilor, cancelarul german i-a mulţumit preşedintelui Iohannis pentru entuziasmul său în promovarea relaţiilor bilaterale excelente şi a reiterat cooperarea strânsă cu privire la problemele legate de relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Polonia.

Totodată, potrivit sursei citate, cancelarul german şi preşedintele Klaus Iohannis au mai discutat despre pregătirea reuniunii informale a şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, care va avea loc în Malta, pe 3 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel