Angela Merkel îşi reiterează sprijinul pentru Manfred şi procesul 'Spitzenkandidat'

Cancelarul german Angela Merkel a salutat decizia liderilor de grupuri din Parlamentul European de a-şi exprima sprijinul pentru procesul 'Spiztenkandidat' în negocierea principalelor posturi din instituţiile UE şi a subliniat susţinerea sa pentru candidatura germanului Manfred Weber la preşedinţia Comisiei Europene, relatează dpa.

Merkel, care a făcut aceste declaraţii înainte de reuniunea informală a liderilor UE, a mai spus că statele membre trebuie să demonstreze capacitatea Uniunii Europene de a acţiona şi să aleagă viitorul preşedinte al CE înainte de reunirea noului parlament, pe 2 iulie.

Weber nu este alegerea preferată a tuturor, a recunoscut Merkel. Dar ea a afirmat că partenerii ei în marea coaliţie care guvernează Germania sprijină principiul 'Spitzenkandidaten' sau al candidaţilor cap de listă - candidaţii legitimi care au făcut campanie înainte de alegerile europene - deşi nu îl susţin în mod necesar pe Manfred Weber. Pentru a rezolva aceste probleme 'avem încă mult timp', a mai spus Angela Merkel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel