Angela Merkel, apel către Guvernul rus cu privire la situația din Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel a lansat duminică un apel către Guvernul rus, de a-și folosi influența asupra separatiștilor din estul Ucrainei, pentru a implementa planul de încetare a focului convenit la Minsk în septembrie.

Angela Merkel a declarat că "o stabilizare a situației nu poate veni decât dacă liniile de contact convenite sunt în cele din urmă implementate", a transmis o purtătoare de cuvânt, citată de Agerpres.

"Ea a făcut apel la Guvernul rus să-și folosească influența asupra separatiștilor în acest scop", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Într-o convorbire telefonică purtată sâmbătă seară cu președintele ucrainean Petro Poroșenko, Angela Merkel și-a exprimat regretul că reuniunea grupului de contact nu a avut loc în condițiile anunțate. Săptămâna trecută, Poroșenko a anunțat că aceste convorbiri vor avea loc la 24 și 26 decembrie.

Angela Merkel, care a fost puternic implicată în eforturile diplomatice de a soluționa criza, a salutat însă schimbul de prizonieri între Guvernul ucrainean și separatiști.

Armistițiul din septembrie a fost încălcat de ambele părți angrenate în conflict, dar violențele din Ucraina au scăzut în intensitate în decembrie, alimentând speranțele unei noi convorbiri pentru soluționarea crizei, notează Reuters.

Vezi și: Kievul își ia oamenii înapoi. A început SCHIMBUL de PRIZONIERI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel