Angajaţii Automobile Dacia vor avea salariul mai mare cu 260 de lei

sindicat dacia
sindicat dacia

Angajaţii Automobile Dacia au obţinut o majorare salarială de 260 lei, reprezentând o creştere de 13%, în urma negocierilor dintre administraţie şi sindicat încheiate luni seara după mai mult de o lună de discuţii, a declarat vicepreşedintele sindicatului Dacia, Ion Iordache.

"Noul contract colectiv de muncă prevede creşteri salariale în două tranşe. Astfel, din luna ianuarie angajaţi vor beneficia de 200 de lei, majorare aplicată retroactiv, iar din luna mai de 60 lei. Acestă majorare preprezintă o creştere salarială medie de aproximativ 13%", a precizat Iordache, citat de Mediafax.

El a spus că în cadrul negocierilor au fost stabilite şi alte elemente pecuniare, cel mai probabil legate de prime şi sporuri, însă nu a oferit detalii referitoare la acest subiect.

Discuţiile dintre administratorii producătorilor auto şi sindicat s-au încheiat luni seară, după mai mult de o lună de negocieri.

Iordache a adăugat că sunt false informaţiile conform cărora la uzina de la Mioveni vor înceta angajările şi vor avea loc disponibilizări odată cu începerea producţiei de modele Dacia la uzina Renault din Tanger, Maroc. "Este adevărat că unele modele Dacia vor intra în fabricaţie în Maroc, dar asta nu însemnă că la Piteşti va scădea producţia, care se va concentra în special pe modelul Duster", a spus reprezentnatul sindicatului Automobile Dacia.

În primele luni ale anului viitor, la uzina Renault din Tanger va începe producţia a două noi modele Dacia, un monovolum şi o utilitară.

Ultima creştere salarială pentru angajaţii producătorului auto a avut în luna februarie a anului trecut, când sindicatul a obţinut în urma negocierilor o majorare de 300 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel