Angajat român al NASA, reținut pentru fraudă

Dumitru Popescu, un reputat inginer român, șef al Arca Space Corporation, companie specializată în construcția de aparate de zbor electrice în spațiu a fost reținut în SUA, anunță posturile de televiziune afiliate CBS și ABC în El Paso.

Potrivit procurorilor americani acesta este acuzat de fraudă și delapidare după ce luna trecută compania Anova Technologies din Chicago a depus o plângere penală în care îl acuză pe român că a obținut fonduri ilegale în valoare de 20.000 de dolari.

Dumitru Popescu este absolvent de Teologie. Pasionat de ingineria spațială a devenit student în cadrul Universității Politehnice din București, dar după 3 ani a încetat studiile și a înființat în anul 1999 Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA). Firma  devenit celebră odată cu participarea la concursul Google Lunar X Prize în 2011.

În anul 2016 Dumitru Popescu a fost acuzat de Agenția Spațială Italiană că este direct responsabil pentru prăbușirea modulului Schiaparelli pe planeta Marte. 

Mai mult, în scandalul creat a fost implicată Agenția Spațială Europeană (ESA). Potrivit ziarului La Republica, Agenția Spațială Italiană (ASI) a acuzat Agenția Spațială Europeană (ESA) că a încredințat companiei conduse de Popescu, descrisă de italieni a fi una "lipsită de competențe specifice suficiente" testul final care ar fi trebuit să simuleze intrarea în atmosferă a modulului Schiaparelli în atmosfera planetei Marte, relatează stiridiaspora.com.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel