Andronescu: Niciodată nu voi spune că educaţia are un buget suficient de mare

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, că, în pofida criticilor privind subfinanţarea sistemului, bugetul aprobat pentru Ministerul Educaţiei este mai mare decât a fost în anii anteriori.

"Anul acesta, în bugetul aprobat pentru Ministerul Educaţiei procentul este de 5,5% din Produsul Intern Brut şi dacă vom face cheltuielile pe care ne-am angajat să le facem în proiectele pe care le avem, poate chiar mai adăugăm ceva la rectificările bugetare care urmează în acest an. Din punctul meu de vedere, niciodată nu voi spune că educaţia are un buget suficient de mare, dar nici nu pot să nu recunosc faptul că anul acesta bugetul este mai mare decât a fost în anii precedenţi", a declarat Ecaterina Andronescu, pentru Agerpres.

Subfinanţarea educaţiei a fost şi subiectul uneia dintre numeroasele întrebări la care ministrul Andronescu a răspuns în cadrul întâlnirii cu studenţi din toată ţara, desfăşurată la Oradea cu ocazia Adunării generale a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Consens politic pentru legea educației

Întrebată dacă se poate crea un consens politic astfel încât viitorii guvernanţi să nu mai modifice legea educaţiei, Ecaterina Andronescu a precizat că îşi doreşte acest lucru.

"Eu îmi doresc să se întâmple lucrul acesta, de aceea după ce voi primi din dezbaterile publice propunerile şi le vom transforma în draftul de lege, voi merge la fiecare grup parlamentar să discutăm acele aspecte astfel încât să avem un consens pe legea educaţiei. Mi se pare foarte important. Actuala lege nu a fost dezbătută public, ea a fost aprobată prin angajarea răspunderii Guvernului şi de aici multitudinea de modificări ce au apărut în lege. A devenit atât de stufoasă încât e foarte greu să te descurci în ea", a mai afirmat ministrul Ecaterina Andronescu.

Vezi și: CCR, decizie privind CSM: Putea bloca PÎCCJ prin întârzierea SIIJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel