Andronescu, lui D.C. Popescu: Nu trebuie să mă iertați, nu vă cer niciodată iertare!

Este conflict în PSD cu privire la statutul Casei Regale. Premier Mihai Tudose spune că el nu este monarhist. Totodată, nu susține ca Palatul Elisabeta să rămână la moștenitorii Regelui Mihai, ci să reintre în patrimoniul statului. 

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a intervenit, din Parlament, la Antena 3, și a afirmat că ”Suntem în perioada doliului, suntem în preajma sărbătorilor de Crăciun. Eu cred că ar trebui să ne liniștim puțin, pentru că zile tensionate cum au fost în Parlament zilele acestea nu am văzut niciodată. Aș apela la înțelepciunea pe care ar trebui să ne-o dea măcar aceste sărbători și, sigur, să judecăm cu dreaptă credință și cu înțelepciune și din acest punct de vedere. Mi-aduc aminte, în perioada în care se închideau capitolele pentru integrarea în UE, reprezentanții Casei Regale au fost mesagerii României înspre țările europene în ideea de a realiza conexiunile de care aveam nevoie pentru susținere. Sunt lucruri pe care nu avem cum să le uităm și cred că nu e bine să exagerăm în niciun sens”. 

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, aflat în platoul Antena 3, a afirmat: ”Dacă tot sunt sărbătorile și e doliu, fac o propunere PSD-ului: să-și ceară scuze pentru anii '90, când nu l-au lăsat să intre în țară pe Regele Mihai”. Ecaterina Andronescu i-a răspuns: ”Vă adresez rugămintea să încercați să fiți mai echilibrat și să nu mai semănăm atâta ură între noi”. ”Îndemnul meu pentru împăcare și pentru liniște, a-și cere scuze nu e ceva urât” a continuat D.C. Popescu. 

[citeste si]

Lui D.C. Popescu i s-a atras atenția că lucrurile s-au împăcat demult. ”Am dat și eu un sfat, dacă dânșii nu vor...” a insistat D.C. Popescu. Ecaterina Andronescu i-a amintit acestuia că i-a solicitat Majestății Sale Regelui Mihai să accepte titlul de ”Doctor Honoris Causa” al Universității Politehnica din București și a acceptat. 

”Vorbeam despre PSD, nu despre dvs” a continuat Popescu. Andronescu a subliniat: ”Eu vă invit să ne uităm că săptămâna viitoare începe cu Crăciunul și să fiți un pic mai tolerant, toți ar trebui să fim mai toleranți”. 

”Eu vă iert dacă vreți, era vorba de Casa Regală” a spus Dan Cristian Popescu. ”Nu trebuie să mă iertați dvs., nu vă cer dvs. niciodată iertare pentru că nu am pentru ce” a precizat Ecaterina Andronescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel