Andrej Babis, oprire migrație: Plan de acţiune european

Premierul ceh Andrej Babis, cunoscut pentru poziţiile sale anti-migranţi, s-a pronunţat luni în presa de la Praga în favoarea creării unui 'plan de acţiune complet' pentru oprirea migraţiei ilegale.

'Dacă Italia şi Malta nu îi primesc (pe migranţii ilegali), atunci Spania este cea care îi va lua. Iar astfel lansăm încă un mesaj migranţilor că este posibil să ajungă în Europa, din Maroc, prin Spania. Acest lucru trebuie să înceteze, pentru că altfel nu vom opri fluxul migratoriu', a afirmat Babis, cu o zi înainte de o vizită în Italia şi Malta, relatează AFP.

'Mă pregătesc să vorbesc cu liderii europeni şi să particip la introducerea unui plan de acţiune complet', a adăugat Babis, om de afaceri miliardar şi liderul mişcării populiste ANO, în paginile cotidianului Dnes.

Cehia nu a primit imigranți ilegali

'Vreau să vorbesc cu partenerii mei din Italia şi Malta şi, bineînţeles, cu cancelarul german Angela Merkel, care a negociat recent cu Spania', a adăugat el.

Republica Cehă, ţară de 10,6 milioane de locuitori, membră a UE şi a NATO, nu a primit decât câţiva refugiaţi de la începutul crizei din 2015. Babis a reafirmat că Republica Cehă nu va primi 'niciun migrant ilegal', această poziţie nefiind îndreptată, în opinia sa, împotriva Italiei, ci reprezintă o 'strategie fundamentală'.

Vezi și: Tunel SUA-Mexic, descoperit sub un restaurant fast food - VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel