Andrei Gheorghe a murit. Călinescu: "A trăit aşa cum a dorit"

Andrei Gheorghe a murit la vârsta de 56 de ani. Actorul şi omul de televiziune Florin Călinescu a reacționat în fața acestei tragedii.

"E o viață pe care el și-a trăit-o așa cum a dorit-o. Căutam oameni pentru PRO TV, am avut o discuție cu Adrian Sîrbu. Și-a păstrat unicitatea și ingenuitatea. O voce aparte, un destin aparte, o asumare totală și brută a ceea ce dorit el să facă, un om de cultură, un om învățat, ascunzându-și timiditatea sub această platoșă a îndrăznelii continue. Am avut destule discuții în contradictoriu din care se nășteau idei. Chiar dacă vedeai în ochii lui că este de acord, forța contrariile. Și-a asumat asta", a declarat Florin Călinescu, în emisiunea Sinteza Zilei.

"Culoarul de zbor se îngustează şi pentru mine în firea lucrurilor. Andrei e o figură aparte în viaţa noastră. Şi-a păstrat înttdeauna modul său intact de a fi în acest domeniu. A sclipit mereu în domeniu. A fost intransigent cu el însuşi", a spus Călinescu.

[citeste si]

Tatăl lui, originar din România, a studiat la școala de aviație din Lipețk, Rusia, iar mama sa, rusoaică, era fiica comandantului școlii de aviație.

Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția rusă-engleză), Universitatea din București.

* Între 1991 și 1993 a fost reporter special la Radio Constanța și a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanța (1993- 1996; „Videomania", „Vineri 13"), Pro FM București (1996-2002; „Midnight Killer" „13-14") și „Lanțul Slăbiciunilor" la Pro TV.

* În 2002 și 2003 realizează la Antena 1 emisiunea „Gheorghe" și reia emisiunea „13-14 cu Andrei", mai întâi la Radio 21, iar apoi, în perioada 2005-2006, la Radio Total.

Andrei Gheorghe a avut un rol secundar în filmele Amen al lui Costa Gavras, Tinerețe fără tinerețe al lui Francis Ford Coppola și a colaborat cu Paraziții pentru albumul Irefutabil.

* În 2004 este consilier media și realizator de emisiuni („Politica, frate!" și „Am o știre pentru tine!") la Realitatea TV. A scris la „Academia Cațavencu" și în ghidul „24-FUN".

* În afară de realizarea de emisiuni radio și TV, Andrei Gheorghe a deținut funcții de conducere la posturile unde a lucrat: director general al Radio Sky Constanța și Pro FM București, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 București.

* În 2006 în colecția „Ego Publicistică" de la Polirom a apărut volumul Midnight Killer – Banalitatea s-a născut la oraș, însoțit de un CD audio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel