Andrei Gerea: Ludovic Orban, semne ale sindromului Stockholm

Andrei Gerea
Andrei Gerea

Deputatul ALDE Andrei Gerea îl critică pe Ludovic Orban, președintele PNL, după participarea la dezbaterea GDS. 

”Am văzut cum liderul partidului de opoziție, Ludovic Orban, stă la masă cu șefa procurorilor care îl anchetează și cu judecători ai CSM. Am mai spus acest lucru, însă tabloul de marți seară mi-a confirmat faptul că Ludovic Orban, în dorința de a scăpa de problemele din justiție, a devenit șantajabil, căci s-a transformat într-un slujitor al instituțiilor de forță, al celor care anul trecut îi făceau dosar pentru a-l scoate din cursa pentru Primăria Capitalei.” a afirmat Andrei Gerea. 

”Orban, sindromul Stockholm”

Deputatul consideră că ”prezența lui Orban la o dezbatere alături de Laura Codruța Kovesi și de alți judecători, sub cupola GDS, condusă de apropiații lui Băsescu și fani ai statului paralel, arată în mod invariabil direcția pe care merge PNL, aceea de a apăra cu orice preț puterea ocultă a instituțiilor de forță. Această atitudine a liderului PNL relevă semne ale sindromului Stockholm în privința lui Orban. Numai o asemenea persoană poate ajunge să îi simpatizeze pe cei care au comis abuzuri împotriva sa. Conform statutului magistraților, adesea invocat de șefa DNA, procurorii și judecătorii nu pot sta la masă în dezbateri politice.”

[citeste si]

”Când te afișezi cu cei care te judecă, lucrurile deja nu mai au legătură cu statul de drept, cu o justiție cinstită. Justiția selectivă despre care am tot vorbit în ultimii ani s-a văzut din nou marți seară. Am văzut cum liderul PSD e anchetat la DNA, în vreme ce PNL e alături de șefa DNA la dezbateri. Ce am înțeles este că președintele de azi al PNL s-a dus la acea dezbatere pentru a o convinge pe Laura Codruța Kovesi de întreaga sa loialitate, să se umilească în fața ei, astfel încât să scape cu achitarea. Gestul liderului PNL arată cât de slab este acesta, când se duce și bate la ușă pe la Cotroceni ori pe la DNA pentru a scăpa de problemele din justiție” susține vicepreședintele ALDE.

”Orban instigă opinia publică cu informații false de genul că șefii celor două Camere ale Parlamentului pregătesc suspendarea președintelui Iohannis.” mai precizează Gerea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel