Andreea Sava: Nicio zi fără acest fruct. Efecte minune

Rodica Mitu / 17 dec 2018 / 12:09
Facebook / Andreea Sava
Facebook / Andreea Sava

Cu privire la un fruct, Andreea Sava spune că este o adevărată minune pentru sănătate.

Bananele sunt adevărate minuni pentru sănătate, dar și pentru siluetă. Iar, în cazul în care faceți mișcare, reprezintă gustarea perfectă după dar mai ales înainte de antrenament.

Jurnalista Andreea Sava prezintă pe blogul personal beneficiile bananelor:

1. Reglează nivelul glicemiei

 

Și asta le face foarte bune în cura de slăbire fiindcă vă ajută să nu mai poftiți la dulce. Dacă reușiți să reduceți cantitatea de dulciuri pe care o mâncați, deja jumătate de problemă este rezolvată cu dieta. Plus că asta le face foarte bune și pentru diabetici.

2. Îmbunătățesc digestia și protejează stomacul

 

Pe de o parte, fiindcă sunt o importantă sursă de fibre care reglează funcționarea colonului, previn balonarea, constipația și reglează microflora intestinală, deci ajută în tratatrea diareei. Practic, au efecte benefice asupra întregului sistem digestiv.

3. Sunt foarte sățioase

 

Ceea ce, iar, le face minunate în cura de slăbire fiindcă te ajută să mănânci mai puțin, din moment ce induc o senzație de sațietate de durată.

4. Multiple beneficii asupra sistemului cardiovascular

 

Și asta datorită conținutului mare de potasiu. Medicii vorbesc despre faptul că ajută la menținerea presiunii sangvine și a activității cardiace în parametrii optimi și despre proprietăți antihipertensive și anti-aterosclerotice. Cu alte cuvinte, reduc tensiunea prea mare şi ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge.

În plus, bananele conţin steroli care reduc absorbiţia de lipide nesănătoase ceea ce influenţează în bine nivelul colesterolului.

Citiți continuarea aici.