Andreea Sava: Ele sunt obiceiurile nesănătoase larg răspândite

Facebook / Andreea Sava
Facebook / Andreea Sava

Andreea Sava a scris despre obiceiurile care nu fac binei dietei și sănătății.  

Consumul de grăsimi nesănătoase
Aici mă refer la grăsimi de origine animală, carne grasă adică, patiserie, unele produse de cofetărie, fast food și prăjeli. Chiar dacă aveți arderi bune și nu se vede pe talie, am văzut mulți oameni tineri și supli cu atac cerebral sau infarct până-n 50 de ani. Nu mai vorbesc de probleme de circulație, grăsime pe artere și vene, care pot duce până la membre amputate. Așadar nu e de glumă!

Bolile cardio-vasculare reprezintă principala cauză de deces pe glob, nu mai vorbim că obezitatea deja nu mai este o excepție ci o problemă foarte serioasă la nivel mondial. Iar asta din cauza comodității care a făcut foarte populare produsele procesate, fast food, patiserie, covrigei și alte prostioare accesibile, doar pentru că sunt ușor de cumpărat și de mâncat pe fugă. O economie de timp pe care însă o puteți plăti foarte scump, peste mai puțin timp decât v-ați aștepta.

De grăsimi sănătoase, însă, provenite, de exemplu, din pește oceanic, fructe de mare, toată gama de nuci și semințe sau avocado, avem mare nevoie. Pe de o parte fiindcă reglează nivelul colesterolului rău și, pe de alta, pentru că sunt esențiale pentru funcționarea creierului.  

Excesul de zahăr rafinat
O un alt obicei care duce la obezitate și alte probleme majore de sănătate. Ca să nu mai vorbim despre faptul că zahărul rafinat produce dependență, deci intrați într-un cerc vicios din care vă va fi foarte greu să ieșiți, dacă nu cumva vă veți da seama prea târziu că trebuie să o faceți. Suntem o țară cu o incidență a bolilor de nutriție aramantă deja, în special diabet de tip 2. Dacă vi se pare o glumă, încercați să vorbiți cu cineva care suferă de aceasta boală ca să vedeți ce fel de viață duce. Găsiți destule mărturii și pe internet, dacă nu cunoașteți personal pe cineva.

Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel