Andreea Sava: Cum să depistezi alimentele nesănătoase și care îngrașă – cheia citirii etichetelor

produse ecologice
produse ecologice

"Când spun etichetă nu mă refer ca cea frumos colorată și mare de pe fața ambalajului ci la cea mică, simplă și albă de pe spatele alimentelor, de pe care afli ce conțin de fapt. Dacă te interesează ce bagi în corpul tău, și ar trebui din moment ce e singurul pe care ți l-a dat Dumnezeu și așa cum ai grijă de el așa îl vei avea până la sfârșit, atunci este foarte important să te informezi înainte de a pune un aliment în coșul de cumpărături. Mai ales dacă din el vor mânca și copii sau bătrâni", a scris jurnalista Andreea Sava pe blogul său.

"Nu toate pâinile sunt la fel, nici toate mezelurile, nici măcar toate ouăle. Din moment ce există diferențe de preț, fii sigur(ă) că există și diferențe de calitate. De pe etichetă afli dacă un produs îngrașă sau dacă este chiar periculos pentru sănătate.

Desigur că ideal este să mănânci alimente cât mai simple și neprocesate, legume, fructe, carne, cereale integrale și făinoase la fel. Dacă totuși cumperi și alte produse, primul lucru pe care trebuie să-l ții minte este că produsele foarte ieftine n-au cum să conțină ingrediente de calitate fiindcă acestea sunt scumpe și niciun producător nu e fundație caritabilă ca să vândă în pierdere. Apoi, un termen de valabilitate foarte lung indică prezența multor conservanți, sare sau zahăr, toate nocive pentru sănătate. Așadar, iată AICI."

VEZI ȘI: 

Andreea Sava: Cum să depistezi alimentele nesănătoase

Dieta Rina, desființată. Medic: "Este o prostie"


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel