Andreea Esca - Pro TV, amendă. Mircea Badea, despre ”măsurile luate la adresa sa”

Mircea Badea
Mircea Badea

Mircea Badea a reacționat după ce Pro TV a primit amendă.

Constatând încălcarea legislaţiei audiovizualului, membrii CNA au decis să amendeze cu 10.000 de lei postul de televiziune Pro TV, pentru încălcarea prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului 504/2002, precum şi a dispoziţiilor art. 66 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

”Acum vreo două luni am vorbit despre Andreea Esca care făcea abominațiunii nu doar din punct de vedere jurnalistic, ci și uman. Să te pretinzi jurnalist și să prezinți niște gogomănii, niște minciuni, niște cretinisme, niște falsuri și să spui că spun adevărate... acele falsuri descriau niște situații monstruoase. Ea le-a descris ca pe niște lucruri iminente, ca pe niște adevăruri imediate. Este ceva monstruos. A făcut fake news. Pro TV a dat atunci un comunicat prin care a spus că informează corect și că va lua măsurile necesare. Se înțelegea că îmi va face mie ceva, nu știu exact ce, dar între timp nu mi-au mai făcut. Deocamdată au luat măsura cu gura.

Ce este nou? Vă spun acum? CNA a amendat Pro TV. CNA a considerat că anumite știri despre Codul de Procedură Penală nu au prezentat pozițiile tuturor părților implicate. CNA a penalizat știrile în care Pro TV vorbea despre Codul de Procedură Penală având declarațiile celor din opoziție - PNL și USR, dar nu și de la PSD. Nu știu cum facem cu comunicatul acela în care transmit că informează corect. Eu tot aștept să ia măsuri. Acum v-a amendat și CNA... constituie un argument la onorata instanță... Ați putea voi, cei de la Pro TV, să contestați la onorata instanță amenda dată de CNA. Sunt curios ce se va întâmpla”, a zis Mircea Badea la emisiunea ”În gura presei”.

Amintim ce transmisese Pro TV în iunie 2018 după știrea prezentată de Andreea Esca și comentată de Mircea Badea:

„În ultimele zile, moderatorii și invitații din platoul Antena 3 au adus în mod voit acuzații false la adresa PRO TV și au indus publicul în eroare. Un fragment de știre realizat și difuzat la Știrile PRO TV pe 18 decembrie 2017 a fost prezentat la Antena 3 cu sugestia că protestele din acest weekend au fost consecința difuzării acestei știri, fără nicio mențiune asupra faptului că materialul are o vechime de peste jumătate de an.

La finalul anului 2017, atunci când a fost difuzat, materialul video de la Știrile PRO TV prezenta în mod obiectiv modificările propuse Codului Penal în acel moment, pe 18 decembrie 2017. Acest subiect a fost acoperit la data respectivă de multe dintre publicațiile din România.

PRO TV aduce publicului din întreaga țară informații obiective, relevante și de actualitate și ne dorim ca toți telespectatorii din România să aibă acces la știri corecte și bine documentate. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca afirmațiile și acuzele aduse la adresa PRO TV să fie sancționate corespunzător."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel