Andreea Bălan, stop cardio-respirator. Ciuhodaru, semnal de alarmă: Trebuie reevaluată complet

Listerioza a băgat anul acesta în spital 47 de români, iar altor 9 le-a curmat viața
Listerioza a băgat anul acesta în spital 47 de români, iar altor 9 le-a curmat viața

Doctorul Tudor Ciuhodaru a reacționat după ce vedeta Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator în timpul operației de cezariană. Medicul susține că această operație a devenit un ”fenomen” în România, iar după un astfel de eveniment grav, pacienta presupune o reevaluare medicală amănunțită. 

”Intervenția cezarianei rămâne o operație chirurgicală, iar orice operație are un grad de risc. Începând de la tehnica antestezică până la tehnica chirurgicală folosită. Pe de altă parte există și cauze suplimentare la un stop cardio-respirator la o gravidă și aici putem vorbi de dezlipire de placentă, de embolia cu lichid amiotic.

După orice stop cardio-respirator, mai ales la un pacient atât de tânăr, consider că este nevoie de o reevaluare generală a stării de sănătate. A vedea consecințele după un astfel de eveniment, dar presupun că intervenția s-a făcut rapid pentru că vorbim despre un pacient aflat în sala de operație, cu anestezie și chirurg lângă el, care poate să ofere tot tratamentul necesar. Suport vital avansat pentru a obține o resuscitare în cele mai bune condiții.

Orice pacient care a suferit un stop cardio-respirator presupune o reevaluare complexă pentru că până una alta este un semnal de alarmă, chiar dacă survine într-o stare de sănătate aparentă”, a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru, la România TV. 

Semnal de alarmă

În plus, aș mai trage un semnal de alarmă, este o modă a cezarienelor în România, se fac foarte multe fără indicații și de multe ori, viața atât a mamei, cât și a copilului, sunt puse în pericol și aici ar fi nevoie de educație pentru sănătate pentru a știi că o astfel de intervenție implică riscuri”, a mai spus Tudor Ciuhodaru. 

În timpul operației, Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator. Vedeta a fost stabilizată rapid, iar acum este sub supraveghere medicală. 

Vezi și: 

VIDEO Sute de elevi evacuați. Incendiu la un liceu din Constanța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel