Andi Cristea, europarlamentar PSD: Susținerea României pentru dezvoltarea Parteneriatului Estic este cheia

Andi Cristea
Andi Cristea

Eurodeputatul PSD Andi Cristea, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, a vorbit despre susținerea României pentru dezvoltarea Parteneriatului Estic.

”Susținerea României pentru dezvoltarea Parteneriatului Estic, așa cum a fost confirmată de domnul ministru Meleșcanu în aceste zile, este cheie pentru statele cuprinse în acest format. Parteneriatul Estic este un proiect de succes, care a contribuit la reformarea și conectarea vecinătății estice la valorile europene, cât și consolidarea securității la granița estică a UE.

În ultimii zece ani, statele care compun Parteneriatul Estic au beneficiat de proiecte și facilități în relația cu Uniunea Europeană, care trebuie să continue în același ritm și cu scopuri bine definite. Aceasta este misiunea României în cadrul actualei Președinții a Consiliului Uniunii Europene, dar și ulterior, care stat care a sprijinit fără rezerve vecinătatea estică, în special Republica Moldova.


Aniversarea de zece ani de Parteneriat Estic va fi, dincolo de procese instituționale, o oportunitate pentru Uniunea Europeană de a celebra un succes real și de a stabili noi obiective. Uniunea Europeană este un furnizor de prosperitate în regiune, valori și standarde democratice, care definesc în mod natural relațiile dintre statele UE și vecinătatea estică”, a transmis Andi Cristea, europarlamentar PSD.

VEZI ȘI: Alegeri prezidențiale 2019. Astrologul Burculeț: SURPRIZA la care nimeni nu se va aștepta



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel