EXCLUSIV  Anda și Bogdan Maleon, SINUCIDERE slujbă. Ciachir, răspuns la întrebarea pe care nimeni nu a formulat-o

Dubla sinucidere de la Iași, comisă în prima zi de Crăciun, a șocat o țară întreagă, ducând la apariția mai multor întrebări.

Bogdan Maleon a fost găsit spânzurat în casă, în prima zi de Crăciun. Pe podea se afla trupul neînsufleţit al soţiei sale. Dacă inițial s-a vehiculat varianta unei crime urmată de sinucidere, procurorii cred acum că ar fi vorba despre o dublă sinucidere.

Canonul 14 al Sfântului Timotei al Alexandriei precizează: "Cu privire la sinucigaşi, clericii trebuie să se lămurească dacă s-a sinucis fiind cu adevărat ieşit din minţi. (…) Deci clericul trebuie să cerceteze cu băgare de seamă ca să nu cadă sub osândă". De menționat că cei doi au consumat alcool înainte de a se sinucide, conform raportului medicilor legişti. Femeia avea o alcoolemie de 2,40 grame/litru alcool pur în sânge, iar soțul acesteia, 1,70 grame/litru alcool pur în sânge. Este important de știut dacă Biserica condamnă sinuciderea în acest caz.

Scriitorul, memorialistul și publicistul Dan Ciachir, contactat de redactorii DC News, înainte de toate, a spus că “sinuciderea este expresia cea mai înaltă a deznădejdii și a neîncrederii în dragostea și puterea de iertare a lui Dumnezeu”.

Când nu este condamnată sinuciderea

Acesta a explicat că există situații în care Biserica nu condamnă sinuciderea. “În cazul fecioarei, femeii care și-a luat viața pentru a nu fi violată, pentru a evita batjocorirea. În acest caz, nu este condamnată sinuciderea”, a spus Dan Ciachir, care a punctat că “beția nu este circumstanță atenuantă, ci agravantă, din punctul de vedere al canoanelor bisericești”.

De asemenea, cazurile de boli psihice dovedite beneficiază de un alt tratament, din perspectiva canoanelor. Bolnavii psihici nu mai au discernământ, a explicat Dan Ciachir.

În cazul în care se descoperă că femeia a fost omorâtă, atunci ea poate fi înmormântată creștinește.   

[citeste si]

Amintim că Bogdan Maleon şi soţia sa au fost găsiţi în locuinţa lor de o rudă care era îngrijorată că nu au ajuns la masa de Crăciun şi nici nu răspundeau la telefon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel