Urmărește emisiunea live


Drulă - Grindeanu, lămuriri ANCOM: Operatorii de telefonie mobilă au găsit o portiţă

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă

Deputatul USR de Timiş, Cătălin Drulă a declarat că, în săptămânile următoare, Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a Camerei Deputaţilor îi va adresa preşedintelui ANCOM, Sorin Grindeanu, întrebări legate de roaming, respectiv de noile politici tarifare ale operatorilor din România.

Parlamentarul a explicat că în urmă cu un an a intrat în vigoare regulamentul UE, care prevedea că intrarea în sistemul Roaming va permite folosirea telefonului "ca acasă", fără taxe suplimentare, în interiorul comunitar.

"Din păcate, după o perioadă în care lucrurile s-au întâmplat firesc, operatorii de telefonie mobilă au găsit o portiţă despre care nu este clar în ce măsură este legală, dacă încalcă doar spiritul regulamentului, nu şi litera. Au introdus abonamente care nu au roaming, au fost schimbate abonamentele celor care aveau roaming în abonamente fără roaming (...) şi mascat se plăteşte roamingul", a afirmat Cătălin Drulă.

Parlamentarul susţine că acesta nu este singurul abuz la adresa clienţilor, unii dintre aceştia aflând la aterizarea într-o ţară UE că nu au roaming deloc şi nu-l pot folosi nici contra-cost.

"Ca să-şi mascheze această politică tarifară, prin care, de fapt, roamingul revedine taxat, pe abonamentele care au roaming se includ pachete foarte mari de date, dar numai în trafic naţional. Aceasta este o altă încălcare a regulamentului, pentru că condiţiile nu ar trebui să fie diferite", a adăugat Drulă.

El susţine că ANCOM trebuie să-şi facă datoria, fiind autoritatea-arbitru şi reglementator al pieţei de comunicaţii, care poate aplica amenzi în situaţii care sunt în afara legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel