Anchetă după conferința SIIJ. Judecătoarea Baltag: Ne-au tulburat. Nu-mi pot imagina...

Secția de procurori a CSM a sesizat Inspecția Judiciară cu privire la declarațiile de presă date de Gheorghe Stan, procurorul-șef al SIIJ. Cristian Ban a reclamat că s-au scurs informații din dosare. 

”Am asistat cu toții la dezvăluiri care nu numai că ne-au tulburat, ne-au pus serios pe gânduri. Peste 70% din dosarele magistraților să fie la sesizări din oficiu... De ce n-am crede, de ce am pune la îndoială? Totuși, relatările au fost făcute de conducerea acestei secții, care bănuiesc că are registre, a preluat arhiva așa cum dispune legea”, a spus, la Antena 3, judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM. 

În schimb, procurorul din CSM Cristian Ban spune că doar 2% din dosare au fost deschise la sesizări din oficiu. 

Gabriela Baltag a continuat, în emisiunea ”Exces de Putere”: ”Deși s-a dispus o verificare la IJ, totuși colegii noștri din Consiliu- procurori- au opinat că dezvăluirile din conferința de presă de aseară a SIIJ ar fi neadevăruri, mă întreb ce rost mai are acest control. Sunt îngrijorată de cele relatate de conducerea acestei secții speciale. Noi, judecătorii, și mulți dintre procurori sunt în asentimentul meu, avem dreptul să aflăm care este adevărul”. 

”Nu-mi pot imagina”

”Pentru mine este surprinzător. Nu-mi pot imagina, de exemplu, ce l-a nemulțumit pe un procuror DNA în legătură cu o soluție pronunțată în civil, de a putut să se sesizeze din oficiu” a mai spus judecătoarea Gabriela Baltaj, cu privire la dosarele lăsate în nelucrare în care sunt vizați magistrați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel