Anchetă Caracal. INML, rezultate ADN preliminare. Bogdan Chirieac: Doamne ferește! Să nu tragem concluzii pripite

Alexandru Ichim / 12 aug 2019 / 22:20

Rezultatele preliminare ale testelor ADN în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu de la Caracal ridică un semn de întrebare. Cu toate acestea, specialiștii spun că rezultatele unui test ADN nu pot fi inexacte. 

Raportul INML cu privire la rezultatele testelor ADN făcute în cazul Alexandrei Măceșanu este unul preliminar, susține România TV. De altfel, avocatul Tonel Pop a precizat, în cadrul unei intervenții televizate, de ce nu există un act oficial în acest caz. 

”Există o diferență între o analiză ADN și un raport global al anchetei. O expertiză ADN nu se face așa simplu cu niște eprubete. Se face automat de către un aparat special. Între 5 și 54 de ore, aparatul, prin omologarea lui, dă rezultatul. Rezultatul ADN nu poate fi parțial. Aparatul îți dă exact dacă este sau nu este ADN-ul respectiv. Personal nu înțeleg ce a făcut INML că nu există un raport preliminar. Poate că așteaptă să facă proba ADN și pe multe alte oase sau probe. Dar în 54 de ore ar trebui să iasă rezultatul”, a precizat avocatul Tonel Pop în direct la România TV. 

Bogdan Chirieac: Dincă este un psihopat

 

În cadrul emisiunii de la România TV, Bogdan Chirieac a precizat că are încredere în ancheta desfășurată de către procurorii DIICOT aduși de la București la Caracal.

”Mă aștept în continuare să fie tot date preliminare. Am încrederea că DIICOT București își va face treaba strict în sensul în care fetele acelea au fost ucise și s-a întâmplat ce s-a întâmplat.” a comentat Bogdan Chirieac.

Întrebat de moderatoarea emisiunii dacă Gheorghe Dincă e un psihopat singuratic, analistul a afirmat: ”Eu cred că Dincă este un psihopat singuratic, care a omorât... - Doamne ferește! Să nu tragem concluzii pripite- suprapus, el ca persoană, pe rețelele de trafic de carne vie din Cracal și din regiune”, a precizat Bogdan Chirieac.  

VEZI ȘI: Traian Băsescu: Felix Bănilă va merge până la capăt. N-ar fi luat niciodată ancheta Caracal dacă ar fi fost doar omoruri