Anchetă Caracal. Fostul adjunct al IPJ Olt, audiat la SIIJ

Alexandru Ichim / 07 aug 2019 / 11:43
Caracal
Descriere foto: Caracal

Nicolae Alexe, fostul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, a fost audiat de procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor în ceea ce privește ancheta cazului de la Caracal. 

Comisarul Nicolae Alexe, fost şef adjunct al IPJ Olt, s-a prezentat miercuri la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) pentru a fi audiat în dosarul de abuz în serviciu deschis în legătură cu modul în care procurorii şi poliţiştii au acţionat în cazul crimelor de la Caracal.

Nicolae Alexe este cel care l-a sunat pe Remus Rădoi, patronul unor firme de pază din Caracal, pentru a-l ajuta să o găsească pe Alexandra, fata de 15 ani dispărută în luna iulie.

Potrivit unor articole din presă, Remus Rădoi este şeful unui clan din Caracal, fiind condamnat 2011 pentru un incident violent. El i-a furnizat însă adrese greşite poliţistului, iar anchetatorii au descins la locuinţele unui clan rival.

Dosar penal în REM

 

SIIJ a deschis un dosar penal în rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în legătură cu modul în care organele de urmărire penală au acţionat în cazul dispariţiei adolescentelor din judeţul Olt.

În cadrul anchetei, au fost ridicate documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, IPJ Olt şi IPJ Dolj.

Vezi și: Tragedie Caracal. Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, acuzaţii grave: Mi se interzice să particip la cercetări