EXCLUSIV  Anca Pop a murit: cauze accident. CNAIR, PRIMELE precizări după tragedie

Referitor la accidentul în care şi-a pierdut viaţa cântăreaţa Anca Pop, CNAIR vine cu o serie de precizări şi lămuriri cu privire la zona şi condiţiile în care s-a produs acesta.

După producerea accidentului în care şi-a pierdut viaţa cântăreaţa Anca Pop, cea care a plonjat cu autoturismul în Dunăre, murind înecată, CNAIR a răspuns, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Alin Şerbănescu, mai multor întrebări referitoare la starea drumului, la semnalizarea rutieră din zonă şi la condiţiile generale în care s-a produs accidentul. Iată ce a declarat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, pentru DC News:

"Vorbim, în zona în care s-a produs accidentul - din dreptul localităţii Sviniţa, de o curbă lină, aproape un drum drept. Nu este considerat drum periculos sau punct negru - zonă care să favorizeze accidente. Nu a avut loc, în ultimii 6-7 ani niciun accident rutier acolo. La momentul producerii accidentului, drumul era curat, cu antiderapant pe el, marcaje, inclusiv marcaje care recomandă reducerea vitezei până la 50 km/h. 

"Poliţia a consemnat că drumul era curat şi nu acesta a dus la producerea accidentului"

Inclusiv poliţia a consemnat că drumul era curat şi nu acesta a dus la producerea accidentului. Noi, după un accident care a avut loc în urmă cu un an pe acest drum, la o distanţă de circa 50 de kilometri de locul acestui accident am identificat toate punctele negre, toate punctele cu risc de accident de pe clisura Dunării. Au fost identificate 26 de puncte negre, între Orşova şi Sviniţa, puncte în care am montat, deja, parapeţi. Dar pe această porţiune nu a fost montat parapet pentru că nu reprezenta punct negru, adică nu e o porţiune periculoasă. 

În plus, distanţa de la drum şi până la Dunăre era de peste 20 de metri, ea circulând pe banda dinspre versant. E greu de crezut că ar fi derapat sau ar fi fugit din cauza curbei. Tocmai din aceste motive se desfăşoară o anchetă a poliţiei pentru a se stabili exact cauzele producerii acestui regretabil accident."

Vezi şi: Accident ambulanţă SMURD Vrancea. Cinci victime

Iohannis, şedinţe Guvern. Toni Greblă: Împotriva prevederilor constituţionale


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel