Anca Jurma, şefa DNA, discuţii cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia

Procurorul şef al DNA, Anca Jurma, a declarat vineri, după întrevederea avută cu membrii Comisiei de la Veneţia, că discuţiile au avut un caracter tehnic şi au vizat legile de modificare a Codurilor penale. 

"A fost o întâlnire tehnică cu experţii Comisiei de la Veneţia. Am discutat despre legile de modificare a Codurilor penale, aspecte tehnice, observaţii pe care Ministerul Public deja le-a comunicat (...) Nu discutăm de îngrijorări. Toate observaţiile pe care procurorii le-au formulat şi le-au înaintat atât Parchetului General, cât şi CSM sunt publice. Am discutat aspecte tehnice ca între jurişti", a spus Jurma.

Discuţii cu oficialii români 

Membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia au discutat, vineri, la sediul Parchetului General, cu şefii Parchetelor în legătură cu modificările aduse Codurilor penale. Din partea Ministerului Public au participat procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, şi Bogdan Licu, adjunct al procurorului general. 

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia se află la Bucureşti joi şi vineri pentru pregătirea unei opinii referitoare la modificările recente aduse Codului penal şi Codului de procedură penală de către Parlament.Opinia a fost solicitată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel