Anatoly Akopov, diplomat rus la Bucureşti declarat de autorităţile române persona non grata

diplomat
diplomat

Anatoly Akopov, secretar I în cadrul ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, urmează a fi expulzat de pe teritoriul României, după ce a fost declarat persna non grata, ca răspuns la Contactaţi oficial, reprezentanţii ambasadei Federaţiei Rusiei la Bucureşti au refuzat, miercuri, să mai facă vreun comentariu legat de subiect după ce, marţi seară, reprezentanţi din ambasadă spuseseră că din lista de cinci diplomaţi ruşi cu grad de secretar I de pe site-ul ambasadei doar doi mai sunt la post, respectiv Alexander Soshnikov şi Anatoly Akopov.

Potrivit listei corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, Anatoly Akopov şi-a început postul la ambasada din Bucureşti la 27 iunie 2007, venind la Bucureşti împreună cu soţia sa, Natalia Akopova. Natalia Akopova nu lucrează în cadrul ambasadei ca diplomat, numele acesteia neregăsindu-se pe lista de agenţi diplomatici ai Federaţiei Ruse.

Anterior, MAE anunţase că un diplomat din cadrul ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, cu grad de secretar I, a fost declarat persona non grata şi urmează să fie expulzat, aceasta fiind o măsură luată după o măsură similară adoptată în cazul unui diplomat român la Moscova.

MAE reaminteşte, într-un comunicat, că a luat notă cu regret de faptul că, printr-o comunicare oficială a Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse transmisă marţi, diplomatul român Gabriel Grecu, secretar I în cadrul Ambasadei României la Moscova, a fost declarat persona non grata, solicitându-se părăsirea de către acesta a teritoriului Federaţiei Ruse în termen de 48 de ore.

Diplomatul român se va întoarce în România în termenul precizat, explică MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel