Ananas, beneficii. Excelent și dacă vrei să slăbești

Ananasul are numeroase beneficii pentru sănătate şi siluetă. Jurnalista Andreea Sava, într-o postare pe blogul ei, prezintă cele mai importante avantaje.

1. Nu îngrașă, ba chiar te ajută să slăbești

Ananasul conține doar 50 de calorii la 100 de grame, ceea ce este foarte puțin. Plus că e o sursă de proteine, pentru care organismul depune un efort mai mare pentru a le descompune, asta fiind logica dietelor pe bază de proteine. Așadar, este foarte bun în curele de slăbire. Ca să nu mai vorbim de aportul de potasiu, magneziu, fier, acid folic și vitaminele C, B1, B5, B6 dar și polifenoli (beta-caroten), care favorizează arderile.

2. Favorizează digestia și are efect purgativ

Ananasul conține multe fibre, despre care știm că intensifică procesele digestive, fiind un bun remediu împotriva constipației. Consumat după mese copiase, are rolul de a debloca tractul digestiv iar fibrele solubile din ananas reglează cu succes nivelul colesterolului. Un alt compus, bromelaina, are efectul de a accelera digestia proteinelor. În plus, ananasul are și proprietăți purgative.

[citeste si]

3. Reglează nivelul de zahăr din organism

Ananasul conține polizaharide, despre care am mai spus, în articole anterioare, că au proprietatea de a regla nivelul de zahăr din sânge.

Citiţi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel