EXCLUSIV  ANAF, numiri controversate. Gelu Diaconu, scandal uriaș

Gelu Diaconu
Gelu Diaconu

Devine curios faptul că odată cu venirea noii conduceri a Agenției Naționale de Administrare Fiscală și a Direcției Generale a Vămilor au loc schimbări masive în ceea ce privește funcțiile de conducere la nivelul vămilor din București și din țară, spun surse din ANAF pentru DC News.

Se pare că foarte mulți dintre cei care sunt recunoscuți de sistem ca fiind oamenii de încredere ai lui Gelu Ștefan Diaconu - fostul șef al Fiscului de pe vremea Guvernului Ponta, cel care încheia protocoale secrete cu procuratura - au revenit în funcții de conducere, înlocuindu-i în unele situații chiar pe titularii acestor posturi din anumite birouri vamale. 

Astfel, sunt menținuți în funcții Elena Spătaru - director la Direcția reglementări vamale, Cristina Ionescu - șef serviciu tranzite, Sorin Barbu - șef serviciu supraveghere și control vamal. 

Cel mai puternic pol de putere al fostului șef ANAF Gelu Ștefan Diaconu este însă Biroul Vamal Ilfov, la a cărui conducere a fost readus domnul Virgil Ristache și care a exportat câțiva noi șefi de birouri vamale: Adrian Vișan și Cristian Matei, mai spun surse ANAF pentru DC News.

Pe lângă acest birou vamal își desfășoară activitatea și cele mai importante firme de comisionări în vamă care sunt controlate de:

- Macht Managament Company SRL și RCS Comisionar - controlate de Dumitru Mihai - fratele fostului șef al direcției regionale vamale București, angajat în vamă de către fostul șef ANAF.

- SC Sorceti Expediții și Transporturi, EBC Transport SRL - controlate de Anton Theodor, fost șef de vamă și cel mai bun prieten al lui Gelu Ștefan Diaconu. Fiul lui Anton Theodor a fost consilier la cabinetul lui Diaconu pe când acesta era președintele ANAF.

- MIS 58 IMPEX - administrată de soția lui Adrian Vișan, numit mai nou ca șef de vamă, un apropiat al lui Gelu Ștefan Diaconu, aceasta fiind de fapt o firmă de comisariat vamal în spatele căreia se află chiar fostul președinte ANAF.

De asemenea, birouri vamale strategice sunt conduse de către oamenii de încredere ai fostului președinte ANAF, respectiv:

- Caba Ștefan - șef biroul vamal Oradea

- Dorin Nistor - șef birou vamă de frontieră Giurgiulești

- Toader Ciornei - șef birou vamal de frontieră Siret

- Ștefan Prisecaru - șef birou vamă de frontieră Moravița

Deci se pare că fostul președinte ANAF Gelu Ștefan Diaconu al cărui hotel tronează în mijlocul Bucureștiului, pe strada Cauzași (Hotel International) a reușit să-și păstreze și chiar să-și mărească influența în cadrul ANAF în condițiile în care critică constant conducerea PSD - pe Liviu Dragnea și conducerea MFP - pe Eugen Teodorovici sau Guvernul României, dar și pe Darius Vâlcov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel