ANAF critică politicienii în cazul Antena 3: Este ușor să vă ascundeți

Funcționarii publici sunt nemulțumiți de reacția politicienilor în cazul ANAF și cer, printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui şi premierului, modificarea legilor, pentru a nu mai lăsa loc de interpretări.

Redăm textul integral al scrisorii deschise a SNFP:

"Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici - SNFP critică lipsa asumării responsabilităţii oamenilor politici de prim rang, faţă de legile strâmbe şi nedrepte pe care funcţionarii publici din cadrul ANAF trebuie să le aplice. Ne surprinde să constatăm că se confundă aplicarea legii - bună sau rea, acceptată sau nu de contribuabili - cu calitatea actelor normative emise de Parlament şi Guvern.

Stimate Domnule Preşedinte al României, stimate domnule Prim-Ministru, dacă doriţi un stat de drept, modificaţi legile în favoarea contribuabililor de bună-credinţă şi daţi-ne posibilitatea, prin intermediul lor, să ne luptăm cu cei de rea-credinţă, protejaţi-ne prin statute speciale, în faţa acestora, pentru a putea colecta mai eficient taxele şi impozitele atât de necesare finanţării domeniilor de interes naţional, precum sănătătea şi învăţământului şi, de ce nu, pentru a fi şi noi, funcţionarii publici, apreciaţi de comunitate.

Este uşor să vă ascundeţi în spatele funcţionarilor publici, dând vina pe ei atunci când un contribuabil precum un post de televiziune important, cu impact în conservarea sau ştirbirea imaginii dumneavoastră, precum Antena 3, critică nedreptatea pe care o lege aprobată şi promulgată de domniile voastre o creează, dar, mai greu este să spuneţi că legea este proastă şi că dumneavoastră, prin aparatul guvernamental, obligaţi funcţionarii, în spatele cărora ieri v-aţi ascuns, să o aplice.

[citeste si]

Zilnic, funcţionarii publici, angajaţi ai ANAF, în exercitarea atribuţiilor de executare silită se confruntă cu situaţii similare, sau poate chiar mai grave, generate de aplicarea legilor strâmbe, neprietenoase şi greu de implementat.

Injuriile, jignirile şi uneori violenţa fizică sunt mereu prezente în activitatea curentă a funcţionarilor publici cu atribuţii în impunerea autorităţii de stat. Stimaţi şi distinşi domni, promovaţi şi promulgaţi acte normative coerente, care să ducă atât la întărirea statului de drept, cât şi la creşterea încrederii cetăţenilor în instituţiile publice."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel