Ana Birchall, război total cu Lia Savonea! Îi cere explicații pentru că a anunțat-o vineri despre ședința de marți

Ana Birchall
Ana Birchall

Ana Birchall i-a trimis o nouă scrisoare Liei Savonea, președintele CSM, căreia îi reproșează că a stabilit ca marți să fie ședință a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Ana Birchall îi cere explicații Liei Savonea cu privire la urgența convocării ședinței de marți a CSM. Ministrul Justiției îi reproșează, în același timp, maniera netransparentă. 

Ministrul Birchall critică faptul că a fost anunțată de vineri seară, de la ora 16:27 că urmează să aibă loc o ședință marți. 

”Este inadmisibil și de condamnat maniera în care continuați să convocați plenul Consiliului Superior al Magistraturii, fără consultarea prealabilă a tuturor membrilor CSM. Mai mult, este curios faptul că, deși de peste 2 săptămâni nu a mai fost convocat Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, dumneavoastră înțelegeți să îl convocați într-o zi de vineri, spre seară. Nu pot să nu mă întreb care este totuși urgența. În consecință, vă rog să-mi comunicați motivele pentru care Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu a mai fost convocat din data de 17 septembrie 2019, respectiv de peste 2 săptămâni", scrie Ana Birchall, în scrisoare, potrivit Mediafax. 

Ana Birchall cere să i se comunice din timp agenda de lucru. 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are, marți, pe ordinea de zi, printre altele, validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ). Este pentru a șasea oară când CSM încearcă validarea Adinei Florea la SIIJ.

Totodată, în aceste zile, Ana Birchall a criticat-o pe Lia Savonea pentru propunerea CSM de modificare a legii ANI, dar a și acuzat-o de imixtiune în activitarea Guvernului, prin întrebarea despre foaia de parcurs, ce i-a fost adresată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel