Boicot la CSM. Ana Birchall: Am venit ca să am de unde pleca. E regretabil

Mihai Ciobanu / 03 iul 2019 / 10:38
Ana Birchall
Descriere foto: Ana Birchall

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a precizat miercuri, după suspendarea pentru a patra oară a lucrărilor plenului CSM, că nu a fost comunicată o nouă dată la care se va reuni Consiliul Superior al Magistraturii. 

"Am venit ca să am de unde pleca. Este regretabil că se continuă cu această atitudine. Vă relatez ce s-a întâmplat în interior. După închiderea şedinţei de două minute, am rugat-o pe doamna preşedinte să ne spună pentru săptămâna viitoare ora şi ziua şi agenda. Doamna preşedinte a spus că este, citez, 'atributul preşedintelui' şi că, sigur, o să se consulte cu cei ce sunt membri permanenţi, nu prea înţeleg eu precis ce înseamnă asta. Am insistat şi s-a întrerupt discuţia", a relatat ministrul, la plecarea de la CSM. 

Ana Birchall a subliniat că este atributul preşedintelui CSM "de a găsi consens, de a pune capăt tonului agresiv, de a pune capăt scandalului, de a încerca să găsească o soluţie, deşi e dificil de găsit, şi de a încerca să meargă pe calea dialogului". Birchall consideră că ceea ce se petrece la CSM nu face bine Justiţiei. 

Lucrările plenului Consiliului Superior al Magistraturii au fost amânate din nou, miercuri, pentru a patra oară, din lipsă de cvorum. CSM trebuia să ia o decizie în privinţa validării în funcţie a noului şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), Adina Florea.