An școlar 2014-2015. ACL cere demisia lui Remus Pricopie

Vicepreședintele ACL Raluca Turcan cere în numele alianței sale demisia ministrului Educației, Remus Pricopie, apreciind, totodată, că "Odată cu începerea anului școlar, două bombe vor pulveriza guvernarea Ponta".

 

Liderul democrat-liberal, Raluca Turcan, semnalează, joi, într-un comunicat de presă, că "2014 este al doilea an în care copiii de clasa I încep anul școlar fără manuale, 2014 este anul în care și copiii de clasa a II-a încep anul fără manuale. Programa școlară a fost schimbată încă din iunie 2012, dar nici până acum Guvernul Ponta, Ministerul Educației nu au tipărit manualele pentru clasele I și a II-a", scrie Agerpres.

Citește și Ministrul Pricopie, despre manualele digitale la ciclul primar

Raluca Turcan susține că Guvernul și Ministerul Educației nu au nicio scuză.

"Se invocă apariția contestațiilor în procedura de licitație. Însă licitația a fost demarată abia în aprilie 2014, deci după doi ani de zile. Doi ani de zile de nepăsare, incompetența și dispreț față de soarta copiilor. Adevărul este că au întârziat fără nicio scuză demararea procedurilor de licitație după finalizarea schimbării programei școlare", se precizează în comunicat.

Cea de-a doua "bombă" care va distruge actuala guvernareeste, potrivit vicepreșdintelui ACL, "unda verde" pentru universități în organizarea învățământului postliceal în cadrul facultăților.

Citește și Remus Pricopie: Facultate fără Bacalaureat, informație falsă

"Ministerul a hotărât ca universitățile să admită liceeni fără bacalaureat în colegii universitare. În cazul în care vor promova examenul de bacalaureat, vor putea intra direct în anul II de facultate.

Am următoarele întrebări pentru domnul ministru Pricopie și pentru șeful copy-paste: Cine evaluează aceste postliceale? ARACIP-ul este scos din procesul de evaluare. Cum se organizează aceste postliceale? Unde sunt atelierele, cum se specializează practic cursanții? Rețeta PSD este următoarea: nu iei bacalaureatul, nu-i nimic! Te înscrii la o postliceală cu taxă! Plătești taxa! Faci doi ani de studii care nu sunt evaluate de nimeni! Intri direct în anul II de facultate dacă reușești în doi ani să iei examenul de bac", conchide Turcan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel