AMR, UNJR și APR acuză ”trocul politic” de la DNA și PG

Kovesi și Nitu dece
Kovesi și Nitu dece

Uniunea Judecătorilor din România (UNJR) și Asociația Procurorilor din România (APR) acuză factorii decindenți în numirile de la Parchetul General și DNA că au negociat politic cele două funcții. La rândul său, Asociația Magistraților din România (AMR) spune că cele două propuneri sunt rezultatul unui ”troc politic” și solicită retragerea acestora.

Judecătoarea Natalia Roman, președinta UNJR, descrie drept revoltătoare atitudinea celor care decid șefii Parchetelor și crede că funcțiile de la DNA, PG și DIICOT au fost negociate exclusiv politic.

”Solicităm ferm CSM să-și respecte hotărârea luată de a asigura o numire meritocratică și transparentă la acest nivel și să acționeze conform rolului său constituțional de garant al independenței justiției, ce implică totală transparență în selecția candidaților pentru cele mai înalte funcții în parchete”, arată judecătorii.

La rândul său, APR, condusă de Constantin Sima, consideră că ”propunerile transmise în mod neașteptat CSM nu înseamnă altceva decât indiferența față de cei șase mii de magistrați, judecători și procurori”.

APR și AMR cer retragerea propunerilor făcute de ministrul interimar al Justiției, Victor Ponta, pentru DNA și PG: Laura Codruța Kovesi, respectiv Tiberiu Nițu.

Vezi aici scrisoarea UNJR

Vezi aici scrisoarea APR

Vezi aici scrisoarea AMR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel