EXCLUSIV  Șampanii de mii de euro pe litoral. Am aflat cine le cumpără

Zilele acestea, televiziunile deschid jurnalele cu indivizi care aruncă zeci de mii de euro pe șampanii cumpărate în capitala fițelor de 1 mai: Mamaia. De fapt, cu micii excepții, vedem doar șampaniile, pentru că marii cumpăratori rămân de obicei anonimi. Întrebarea care ne macină pe toți este bineînțeles, cine sunt acești indivizi și de unde au atâția bani pe care îi aruncă pur și simplu la gunoi din dorința de a epata. Nu mă refer la celebra șampanie de o sută de mii de euro, ci la cele „banale”, care pornesc de la 600 de lei sticla, în club. 

Înainte să mă refugiez în presa scrisă, constănțean la origine, am alergat vreo câțiva ani pe teren pentru o televiziune de la malul mării, așa că am obținut o serie de răspunsuri la aceste întrebări.

Ca jurnalist care lucrează la mare de 1 mai, trebuie să te pregătești atât mental cât și fizic pentru ce urmează: ambulanțele fac cărare spre cluburile din Mamaia din zi și până în creierii nopții, scandalurile încep odată cu apariția notelor de plată sau pe parcurs ce alcoolul și drogurile încep să-și facă efectul.

Când camera de filmat nu pătrunde, dar ei ies singuri la interval

Din capul locului trebuie spus că niciodată camerele de filmat nu vor pătrunde în celebrele cluburi unde se sparg zeci de mii de euro la o singură masă. Într-o manieră de înțeles ce ține și de business, managerii își protejează clienții care vin și cheltuiesc sume importante. Filmările cu celebritățile care participă la evenimente se fac de obicei ziua, iar tot ce se poate filma este intrarea din club.

Poveștile interesante vin însă din interior. Sursele, de obicei persoanele care servesc la mese, cei care trăiesc din tips-uri îți „mai scapă” câte o poveste inedită despre cine a fost la masă și cam cât a cheltuit. Sumele sunt de obicei exorbitante pentru omul de rând, dar oamenii cu bani mulți, dacă nu sunt celebrități, nu sunt subiect de știri, de obicei pentru că nu aleg cea mai scumpă băutură din meniu. Nota de plată este mare din simplul motiv că nimic nu este ieftin.

Marii cheltuitori care ies la interval, o fac din dorința de a epata, ori împinși în afara cluburilor de scandalurile pe care le generează, acolo unde jurnalistul vede și camera filmează. Aici am reușit să asist la o mulțime de cazuri de persoane care provin din aceiași categorie socială: copii de bugetari. Da, oricât de greu de crezut ar părea, am văzut o mulțime de scandaluri în care, mai târziu, pe la poliție, aveam să aflăm că individul cu Porsche care s-a bătut cu prietenul cu care a intrat în club era fiu de șef de la „Garda Financiară”. Și prietenul lui, copilu' șefului de la o altă direcție de control. Nu era un caz particular, scandalurile urmau același șablon, iar uneori nici nu era nevoie să „săpăm” mai mult să aflăm cine sunt indivizii pentru că ne spuneau chiar ei „Nu mai filma bă, tu știi cine-s io?” În principiu, nici nu era vorba despre cine sunt ei, ci despre cine sunt părinții lor.

Bănuiala care se confirmă

O poveste interesantă care mi-a rămas întipărită profund în memorie a fost momentul când, într-o noapte, meseria m-a dus din nou în Mamaia Nord , la un club unde se intra doar cu invitație și am văzut două mașini cu valoare cât două apartamente, care aveau lunetele și geamurile laterale sparte. Te-ai fi gândit că hoții au dat lovitura, doar că proprietarii mașinilor erau la 20 de metri în lateral, beți de abia se putea ține picioare și se înjurau strigând cât îi țineau plămânii.

Ei bine, așa am reușit să aflu povestea care stă exact așa: doi băieți de bani gata, după ce au evaporat câteva mii de euro pe celebrele șampanii aduse cu roaba au sfârșit prin a sparge geamurile laterale ale mașinii cu care au venit domnișoarele care i-au însoțit, pentru că mișcarea nu prea le-a impresionat pe dame, iar investiția nu se „amortiza”. Aveam să aflăm ulterior că s-au chinuit minute bune să spargă parbrizul mașinii, cât fetele erau încă înauntru, doar că n-au reușit. După numeroase insistențe și după ce au găsit niște pietroaie în zona de lângă plajă, au reușit să spargă luneta și geamurile laterale. Fetele, ieșite din club, au răspuns cu aceeași monedă, iar astfel se ajunsese în situația ciudată, din momentul în care am ajuns în zonă.

Colegul meu, operator, a aprins lampa de la cameră și a început să filmeze, moment în care ajungeam să aud pentru a nu știu câta oară:

„Termină-te, bă, cu camera aia, tu știi cine-s io?

Aveam o bănuială, așa că i-am răspuns în gând...

Am avut dreptate.

[citeste si]

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel