Amnistie și grațiere. Buşoi: Iohannis a oprit o acţiune pe furiş

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a spus că preşedintele Klaus Iohannis 'a oprit o acţiune pe furiş a Guvernului, legată de amnistie şi graţiere.

El afirmă că 'ideea unei ordonanţe de urgenţă pentru graţiere şi pentru amnistie este o acţiune politică pe furiş, care reflectă doar faptul că PSD consideră că Guvernul este al PSD, nu Guvernul României'.

'Este genul de mentalitate care, până la urmă, nu este mirare, având în vedere obiceiurile PSD în ceea ce priveşte extinderea controlului politic asupra a tot ceea ce mişcă în stat, atunci când pune mâna pe putere', a mai zis Cristian Bușoi într-un comunicat de presă.

'Guvernul este al României, nu al PSD, iar acţiunile Guvernului pot să fie şi chiar este bine să fie analizate şi judecate în funcţie de cadrul constituţional', arată Buşoi. În acest context, prim-vicepreşedintele PNL apreciază că prezenţa preşedintelui Iohannis, miercuri, la şedinţa de Guvern 'a fost un factor de temperare a unei acţiuni guvernamentale dacă nu incorecte, atunci cel puţin grăbite şi lipsite de temeinicie'.

[citeste si]

'Orice demers legat de graţiere sau modificarea codurilor penale trebuie să aibă în vedere respectarea cadrului european şi să reflecte angajamentele asumate ca stat membru, trebuie pus în dezbatere publică şi dat spre consultare cu sistemul judiciar, cu CSM. Acesta este parcursul firesc, corect, nu o acţiune politică pe ascuns a Guvernului, la indicaţia liderului maxim din PSD', subliniază prim-vicepreşedintele PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel